5 juli 2024… Fijne vakantie!!
Gisterenavond hadden wij onze ledenvergadering met aansluitend de slotavond. We mogen met veel plezier terug kijken naar een prachtig toneeljaar.
Na de vakantie gaan wij starten met de repetities van het volwassen stuk van  maart 2025. Philip neemt de regie op zich van het stuk “Droom van een vrouw” van Alan Ackbourn.
Op 28 september kunt u daar al een tipje van de sluier van zien tijdens Spot on Ermelo. Ook weten wij al wat we gaan doen tijdens de Sint dagen.
De muizen komen terug. Maar daarover na de vakantie meer.
En naast al dit toneelleuks staat er nog meer op de agenda agenda.  
Blijf ons volgen op deze  website, Facebook of Instagram.
Wij van Spiegel wensen u  een mooie zomer en tot ziens in het najaar.
 
3 juli 2024…Gluren bij de buren 2024
Op zondag 30 juni mochten wij spelen tijdens Gluren bij de buren. In de prachtige tuin van de familie Evers speelden wij twee korte stukken met als thema ‘daten toen en nu’
 
3 maart 2024… Eindelijk! We hebben ze gespeeld!
Dat zouden we oorspronkelijk doen in het weekend van 13 & 14 maart 2020. Helaas kregen we van Mark Rutte te horen dat het hele feest niet door zou gaan. Wij waren er klaar voor , maar mochten niet optreden. Na nog een jaar niks in het theater, een jubileumjaar met de uitvoering van Bedkwartet erna en een verschuiving van een speeldata van september 2023 naar maart 2024 was het dit weekend dan eindelijk zover. Waren wij er weer klaar voor? Ja! En we geloofden het bijna niet maar nu mochten we toch echt Mijn Slappe Komedie en De Lieve Waarheid op de planken brengen.
Twee enthousiaste zalen met publiek en twee geweldige voorstellingen. Het was voor ons een afsluiting van een lange bijzondere periode. 
En nu? Even het zwarte gat en dan weer door. Over twee weken gaan we gezellig brainstormen over volgend seizoen. Zodra wij eruit zijn laten wij u dat natuurlijk meteen weten, tot snel!
Theatergroep Spiegel, december 2023
 
4 december 2023….het was weer zo leuk!
Vandaag mochten maar liefst drie voorstellingen geven van Speelgoedstuk. Ontzettend leuk weer om dit stuk na al die jaren weer te mogen spelen.
En nu met volle bak weer aan het repeteren voor de beide éénakters van maart 2024.
 
5 november 2023…..zoveel te doen.
 
Het is al weer november en de wind waait door de bomen. Dat betekent voor Theatergroep Spiegel dat de Sintperiode er weer aan komt. Wij zijn naast het repeteren van de volwassen stukken, inmiddels ook begonnen met het repeteren van Speelgoedstuk. Een Sinterklaasstuk, geschreven en geregisseerd door Philip Baalmans in 2010 en ook gespeeld door de groep destijds. Maar juist omdat het zo’n leuk stuk was hebben we besloten om het nieuw leven in te blazen. Erik Grootendorst is de enige van de oude cast die weer meespeelt, al mag hij  deze keer in de huid kruipen van knorrige opa. We hebben er zin in. Nog vier weken en dan is het zover.
 
30 juli 2023…toch Dialoog
 
Het is al weer een tijdje geleden dat u wat van onze theatergroep heeft vernomen.
Wij hadden grote plannen voor een voorstelling in september maar dat ging helaas niet zo als wij dat graag gezien hadden.
Het goede nieuws is dat wij toch kunnen spelen in ‘onze’ Dialoog.
Op 1 en 2 maart 2024 spelen wij ‘Mijn Slappe Komedie’ en ‘De Lieve Waarheid’
Nog even geduld dus, ook zeker voor ons. Ondertussen staan er ook nog kindervoorstellingen in onze agenda, maar daarover later meer.
Voor nu wensen wij u een heerlijke zomer en tot in het nieuwe seizoen.
 

4 april 2023…verbroken liefdes…

Een nieuw jaar en inmiddels al weer vier maanden onderweg. Natuurlijk hebben wij van Spiegel niet stil gezeten. Het plan was er al, de gestrande voorstelling van 2020 nieuw leven in te blazen. Deze was te leuk om het nooit meer op te voeren. De cast van ‘Mijn Slappe Komedie” was nog compleet. En Martin, Veronica, Ronnie, Willem en Desirée hebben dat stuk weer opgepakt. De andere spelers, Liesbeth, Karien, Arnike, Erik, Otto, Manon en Bas maken op improvisatie basis, onder leiding van Philip een eigen productie. Samen hebben de beide stukken een rode draad, verbroken liefdes. Foto’s volgens snel. 

4 december 2022….wat was het leuk!

Wat hebben wij afgelopen zaterdag genoten van de drie uitverkochte voorstellingen bij het pakjeshuis van Ermelo. Wat was het gezellig en sfeervol. Met veel plezier kijken wij terug op deze dag.

3 november 2022….we zijn begonnen.

Inmiddels is de eerste repetitie geweest en de creatieve ideeën over decor en kleding zijn in volle gang. Nog een paar weken.

23 oktober 2022…De zus van Sint

De zus van Sint is geschreven voor 2020 maar moest door de corona maatregelen een hele poos wachten. Na twee jaar geen kinderstuk tijdens het pakjeshuis te kunnen maken, hopen we dat we dat op 26 november toch weer kunnen doen. De cast bestaat uit Otto als Piet van de post, Karien en Veronica als Sibbel & Silvia,  Manon als Nina Nozy. En Philip als de enige echte Sinterklaas. Onder leiding van Desirée en Liesbeth gaan zij er wat moois van maken. 

16 oktober 2022….we zijn terug!!!

Na ruim twee jaar niet mogen spelen, hebben we dit weekend eindelijk weer in het theater gestaan. Onze jubileumvoorstelling was een feestje! Wij hebben er enorm van genoten. Met dank aan iedereen die erbij was. Ook bedanken wij Theater Dialoog Ermelo voor de gastvrijheid. Wat fijn om weer in “ons” thuis te mogen spelen. En nu nagenieten!

28 september….

De poster en flyer zijn mede mogelijk gemaakt door Irene Foppen

Voor kaarten kunt u naar  www.theaterdialoogermelo.nl

15 september 2022…nog vier weken

De laatste weken voordat we de jubileum voorstelling kunnen laten zien. We hebben we er heel veel zin in. Viert u het feest met ons mee op 14 en 15 oktober?

17 augustus 2022…De laatste twee.

Vandaag was het de laatste keer dat we in het koninklijk paleis mochten vertoeven. Erik, Willem en Veronica maakte er een extra dolle boel van. De zaal zat twee keer vol, één groot feest. helaas is het nu weer voorbij, maar gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

 

10 augustus 2022…Poeh! Wat warm!

Het was warm maar ook ontzettend leuk weer in Het Pakhuis. En ach, korte broek en slippers kan ook natuurlijk want ook een koning kan het warm hebben toch? Volgende week mogen we nog twee voorstellingen spelen. De laatste twee alweer. Veronica zal dan weer de rol van koningin op haar nemen. Erik zal dit keer de lakei en de dokter voor zijn rekening nemen en Willem zal in de huid kruipen van de koning. Nog 6 nachtjes slapen…Zien wij u dan? Gezellig

9 augustus 2022…. We mogen weer.

Na een korte rust van twee weken gaan wij morgen weer verder met de kinder voorstellingen van “De koning verveelt zich” Erik,  Veronica en Arnike nemen het stokje over van Otto, Karien en Manon. Ook Liesbeth en Desirée zijn weer van de partij. Om 13.00 uur en 15.00 zijn we te zien bij Museum Het Pakhuis te Ermelo. Komt u ook gezellig kijken?

20 juli 2022….Wat was het weer leuk..

Vandaag mochten Otto, Karien en Manon de rollen vertolken. Was weer super! Nu hebben we een paar weken vakantie van het spelen en dan zijn we er 10 augustus weer. Tot dan.

13 juli 2022…De aftrap van de koning..

Vandaag was het dan eindelijk zover. Otto, Veronica, Manon en Arnike (zonder fb) trapten af in het Museum Het Pakhuis te Ermelo. Het was weer een feestje in de twee voorstellingen

7 juli 2022….De Koning verveelt zich ..

Aankomende zomer mogen wij van Spiegel ‘De Koning verveelt zich’ ( naar het stuk Koning Max verveelt zich van Philip Baalmans en Mirjam Bosveld) spelen tijdens de tentoonstelling ‘Pracht & Praal bij Museum Het Pakhuis te Ermelo.
Op 13 & 20 juli en 10 en 17 augustus om 13.00 uur en om 15.00 uur spelen ombeurten Erik Grootendorst , Karien Hermanns, Otto Jager, Manon Visser, Arnike van den Hoek, Veronica Romijn en Willem de Rijk in deze dol dwaze kindervoorstelling.
Verveel jij je wel eens? De koning wel en niet zo’n klein beetje ook. Hij geeft zijn lakei de opdracht om iets leuks te verzinnen, maar dat is nog niet zo makkelijk, want de koning is niet snel tevreden. En dan wil de koningin ook nog van alles en dat wil de koning al helemaal niet… Zou de dokter een oplossing weten?

 

21 mei 2022….decor zaken.

En dan bij deze de eerste blik op het decor van bedkwartet.
En wat bouwt er beter dan Lego? Niks toch. ( een decor van Lego…..moeten we dan niet alvast maar beginnen met sorteren en bouwen?)
 
25 April 2022...nieuw logo!
Onze oude voldeed niet meer, te klein, niet scherp genoeg. Irene Foppen heeft voor ons een nieuwe gemaakt. We zijn er heel blij mee 🙂
 

25 april 2022...vakantie!!

Even een lente foto van onze Bedkwartet cast.
Elke donderdag repeteren deze acht samen met regisseur en regie assistente. Nu twee weekjes niks ( nou ja, de regisseur kennende hebben zij uiteraard wel huiswerk mee gekregen) Tot over twee weken.

17 februari 2022….Eindelijk, het mag weer

8 december 2021….En nog steeds in een Spiegel lockdown.

Zoals we u al vertelden, mogen we niet meer repeteren buiten’s huis. Best een zorg voor onze regisseur Philip. Om te zorgen dat het proces niet vertraagd heeft hij de spelers aan ’t werk gezet. Bij deze een kijkje bij de regisseur, de regie assistente, en de spelers thuis. Wij wensen u alvast, ook namens alle andere leden van Theatergroep Spiegel, feestelijke dagen en een mooi 2022.

26 november 2021…helaas…

In verband met de nieuwe Corona maatregelen, zijn we weer genoodzaakt om onze repetities te staken. Dat wil zeggen…de gezamenlijke repetities. Onze regisseur Philip is streng en heeft iedereen thuis aan het werk gezet. Hoe dat gaat? Dat gaan we u zeer binnenkort laten zien.

3 oktober 2021…Bedkwartet 2.0

Eindelijk is het zover, we mogen laten weten wat onze jubileumvoorstelling zal zijn. In 2001 deden we het al een keer en precies 21 jaar later brengen we deze leuke komedie nogmaals op de planken. Philip Baalmans speelde toen als acteur mee en zal nu de regie op zijn schouders nemen. De casting is geweest, de rollen zijn verdeeld en Martin, Veronica, Erik, Arnike, Otto, Manon, Ronnie en Karien gaan hard aan het repeteren om straks een prachtige voorstelling te laten zien. In verband met de verbouwing van de Dialoog, weten we de datum van de uitvoeringen nog niet. Natuurlijk houden wij u op de hoogte.
 

 

10 juli 2021…. Jaaaaaa, eindelijk weer samen!

Gisteravond was het zover, de laatste avond van een “crappy” seizoen. We hebben er meteen een klein feestje van gemaakt en een echte groepsfoto. Wij bestaan dit seizoen 25 jaar en willen een avondvullend stuk laten zien dat we samen gemaakt hebben. Hoe, wat, waar en wanneer hoort u zo snel mogelijk. Wij kunnen u al wel vast vertellen dat Philip Baalmans (mede oprichter van Theatergroep Spiegel) de regie op zich zal nemen. Wij hebben er, na anderhalf jaar niet gespeeld te hebben, ontzetten veel zin in. 

 

12 februari 2021….Een nieuwe groepsfoto. Helaas nog steeds ieder vanuit zijn eigen omgeving. 

7 januari 2021…Wanneer mogen we weer.

Dat vragen wij ons van Spiegel, net als heel veel anderen, al een lange tijd af. In maart 2020, toen onze voorstellingen in het speelweekend op de middag van de generale acuut gestopt werden, hadden we nog de hoop dat we in mei de voorstellingen mochten spelen. Toen dat niet ging gebeuren zetten wij onze pijlen in op februari 2021. Maar gezien de omstandigheden waarin we nu verkeren weten we inmiddels dat ook dat niet gaat lukken. Opgeven doen we natuurlijk niet. We houden hoop dat we de stukken, wanneer dan ook toch aan ons publiek mogen laten zien.  Voor nu wensen wij u een goed 2021 en hopelijk snel tot ziens!

De Spiegelaars.

 

22 december 2020

 

13 oktober 2020…Helaas, Spoor van verzet gaat niet door.

7 oktober 2020…Spoor van Verzet

Prachtig stuk in de krant:)

4 oktober 2020..En Toen…

En gisteren was het dan zover.
“En toen”, gemaakt door Lia, Liesbeth en Veronica. Uitgevoerd door Lia en Liesbeth. Kinderen die een boek leenden bij de Bieb, vonden soms een gouden wikkel in dat boek. Daarmee mochten zij naar deze besloten voorstelling, natuurlijk geheel Caronaproof.
Lia; We namen de kinderen steeds mee een boek in. Swipe naar het verleden…een boek is eigenlijk een tijdmachine…alles wat je leest is geweest….
Na afloop kwamen een paar kinderen vragen waar het boek ‘Kinderen van Nederland’ te koop was. Hoe mooi is dat!

 

23 september 2020….Spoor van Verzet

Eindelijk mogen we laten weten dat wij van Spiegel mogen meewerken aan het prachtige project “Spoor van Verzet”. 

Geloof ons, dit wil je niet missen. Er is beperkte ruimte om deel te nemen aan deze theaterwandeling, dus bestel snel je kaarten hier.

23 juni 2020…

Beste Spiegelvrienden,

Het is al een paar maanden geleden dat we jullie noodgedwongen moesten melden dat we niet op de planken mochten vanwege het Carona virus. Het vervangende weekend in mei mocht ook niet zo zijn. Inmiddels is het juni en weten we dat we voorlopig nog wel even in een anderhalve meter afstand situatie zitten. Voor een theatergroep niet het ideale plaatje, maar daar zijn wij natuurlijk niet de enigen in. Het is niet anders en je moet dan in oplossingen denken.
Wat betreft de gecancelde voorstellingen, deze hopen wij in februari 2021 alsnog voor jullie te spelen. Waar en welk weekend dat laten wij zo snel mogelijk weten.

Doen we dan in de tussentijd niks meer aan toneel? Gelukkig niet.
We zijn voor twee leuke activiteiten gevraagd. En geheel Caronaproof.
Zodra we daarover meer mogen vertellen, dan doen wij dat natuurlijk. Voor nu, blijf gezond en hopelijk snel tot ziens.

12 maart 2020…

Wegens de nieuwe maatregelen rondom het Corona-virus zijn onze voorstellingen van 13 en 14 maart afgelast. Dit vinden we ontzettend jammer. Wij hadden ons er enorm op verheugd om de voorstellingen voor u te spelen. Dat hopen dat zo snel mogelijk op een ander tijdstip te kunnen doen.  Zodra wij een nieuwe datum hebben gevonden dan hoort u van ons. Reeds gekochte kaartjes kunt u gewoon bewaren, deze blijven uiteraard geldig.

Theatergroep Spiegel

29 januari 2020…Mijn Slappe Komedie,voor vier mensen, een handje vol personeel en een tafel die niet vrijkomt.

En dan willen wij u natuurlijk ook voorstellen aan de cast van deze komedie met een titel die wij voor de handigheid gewoon Mijn Slappe Komedie noemen. Onder leiding van Martin zijn ook Willem, Veronica, Ronnie, Desirée en Karien hard aan het repeteren. De repetitie zaterdag is goed verlopen voor beide stukken en nu is het de puntjes op de i zetten en schaven om u een geweldige avond te kunnen bezorgen op 13 of 14 maart. De kaarten kunt al al bestellen via De Dialoog.

23 januari 2020…’Liefs van Roland’

Mogen wij u voorstellen aan de cast van Liefs van Roland
Arnieke, Mascha, Liesbeth, Heleen, Lia en Jan zijn druk voor u aan het repeteren onder leiding van Henriette en Nico. ( de beide heren staan, zoals u ziet, helaas niet op de foto)

16 januari 2020….Nog heel even..

Allereerst wensen wij u een prachtig 2020! Inmiddels zijn we al op de helft van januari en wij van Spiegel beginnen het al een beetje te voelen…de kriebels. Over precies twee maanden is het zover. Dan zullen wij voor u twee éénakters spelen; Mijn slappe Komedie en Liefs van Roland.

Daarvoor zijn wij natuurlijk hard voor aan het repeteren. Aanstaande zaterdag is onze repetitie zaterdag. Op deze dag gaan de teams van beide stukken ook voor het eerst zien waar het andere team aan gewerkt heeft. Mocht u onze voorstellingen niet willen missen, dan is het al mogelijk om de kaarten te bestellen via De Dialoog 

Ondertussen werken wij nog verder om u een geweldige avond te bezorgen. Graag tot ziens op 13 of 14 maart!

1 december 2019.. Dag Sinterklaasje.

Wat was dat weer leuk, vier voorstellingen mochten de spelers van ‘Sint tussen de Sterren’ spelen bij Het Pakjeshuis van Ermelo.  Wij van Spiegel kijken weer met een goed gevoel terug op de tijd rond 5 december. Daarom willen wij de mensen van Het Pakhuis weer hartelijk bedanken voor de gezelligheid en kijken alweer uit naar volgend jaar.

23 november 2019… Wat een leuk stuk in de krant (met dank aan Grietje-Akke de Haas)

25 oktober 2019…’Sint tussen de Sterren’

Het is weer bijna tijd voor drie weken in de sfeer van vijf december. De spelers van “Sint tussen de Sterren, Filonka, Joost, Toon, Veronica en Mascha zijn hard aan het werk onder toeziend oog van Wietske en Liesbeth. Op 23 en 30 november spelen zij in totaal vier voorstellingen. Komt u ook gezellig kijken?

September 2019..Een nieuw seizoen!!!

We zijn weer begonnen, het 23ste seizoen van Theatergroep Spiegel. Nieuwe stukken en nieuwe spelers. Acht nieuwe leden maar liefst.  ‘ Sint tussen de Sterren” zal het eerste stuk zijn van dit seizoen. Daarnaast brengen wij u in maart twee éénakters. Voor de pauze “Mijn slappe komedie voor vier spelers, een handje vol personeel en een tafel die nooit vrijkomt en na de pauze ‘Liefs van Roland’ Meer informatie volgt snel. 

25 juni 2019…vakantie?

Nou….nog niet helemaal. Het was een mooi en creatief seizoen. We begonnen met een 2 korte éénakters tijdens Het symposium van de Eenzaamheid. Daarna natuurlijk ‘Muizenissen, Rozengeur en Maneschijn’, gevolgd door ‘De Grens’, ‘Wolf wil verhuizen’,  ‘Ron & Juliëtta’ en  hebben we leuke toneeltrainingen gehad van Martin, Nico en Henriëtte. Daar hebben we maar liefst 7 nieuwe leden aan over gehouden en dat zorgt wel voor een klein op onthoudt in de normale spiegel gang van zaken 😉 Want deze nieuwe leden willen natuurlijk graag meespelen komend jaar en de stukken die we hadden uitgezocht hebben niet het goede aantal rollen. Dus duiken we weer de scripts in, om voor u in maart 2020 weer een leuke avond toneel op de planken te kunnen brengen. (Zodra we eruit zijn hoort u dat natuurlijk meteen 🙂 ). Wat we al wel kunnen verklappen is dat Wietske weer een leuk kinderstuk heeft bedacht voor de periode rond 5 december 2019. Het stuk heet ‘Sint tussen de Sterren’ en Wietske zal ook de regie voor haar rekening nemen. De rollen in dit stuk worden vertolkt door Toon, Veronica, Joost, Mascha en Filonka. Uiteraard zal dit stuk weer te zien zijn bij Museum Het Pakhuis. Maar daarover later meer. Voor nu, voor de leden van Spiegel nog één toneeltraining en dan natuurlijk onze jaarlijkse Spiegel-seizoen-afsluit-avond.  U hoort snel van ons!

19 juni 2019… Bijna zover!! Ron & Juliëtte

De cast van ‘Ron & Julietta’.
Veronica, Toon, Wietske, Martin en Henriëtte zijn bezig met de laatste repetities. Op 22 juni kunt u het resultaat zien tijdens Fète De La Musique Ermelo . Twee strijdende partijen. Twee geliefden in de nacht. Kom genieten van een fragment uit een bekende klassieker, die zich afspeelt op het circusterrein van Circus Capuletti. De voorstellingen zijn om 11.00, 12.40 en om 14.20 uur. Bij de bibliotheek van Ermelo.

13 juni 2019.. Nieuwe leden!!

De drie theatertrainingen voor mensen buiten theatergroep Spiegel zitten erop. Maar liefst 13 belangstellenden kwamen meespelen. En daarvan zijn er zeven lid geworden. Herma, karien, Mascha, Joost, Filonka, Heleen en Froukje, welkom bij de club 🙂

19 mei 2019.. Theatertraining

Het is al weer wat weekjes geleden dat het team van Wolf zijn laatste voorstelling speelde. Met een goed gevoel kijken we terug op deze leuke en  zeer goed bezochte voorstellingen. Fète De La Musique is het volgende project van Spiegel. Toon, Veronica en Martin zullen onder de leiding van Henriëtte weer een kort stuk maken wat zij drie keer vertolken op deze culturele happening in Ermelo. In de tussentijd houden we theatertrainingen voor mensen die graag eens willen kijken of toneel wat voor hen is. Twee van de drie trainingen zijn geweest en wij van Spiegel hebben genoten van alles wat er die avonden op de vloer werdt gezet. Zoals u dus ziet, niks geen komkommertijd voor Spiegel. Wij zien u graag tijdens Féte De La Musique en u hoort het van ons zodra wij weten welk stuk wij in maar 2020 voor u gaan spelen.

26 april 2019…Wolf is zover.

Vanmiddag mochten Erik, Wietske, Veronica en Liesbeth eindelijk spelen in het stuk ‘ Wolf wil verhuizen’. Het waren twee goed bezochte grappige voorstellingen.

Heeft u het gemist? Aankomende vrijdag spelen ze nog twee voorstellingen. Ook om half twee en om drie uur. Gezien de belangstelling is reserveren wel noodzakelijk. De voorstelling zit bij de entree van het Pakhuis in. Lekker een middagje weg met de kids. beleef al het leuks in het Pakhuis met de tentoonstelling over De wolf en kom ook gezellig kijken of Wol kan verhuizen. 

3 April 2019…Wolf wil verhuizen

Theatergroep Spiegel speelt ‘Wolf wil verhuizen’.

Er was eens…een Wolf op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Het bos in Ermelo is mooi groen. Er is genoeg te eten en een mooie heide om lange wandelingen op te maken. Maar de dieren in het bos, Hert, Zwijn en Schaap, maken zich een beetje zorgen. Weet de Wolf zich wel te gedragen? En zijn de schaapjes op de hei wel veilig? Want iedereen kent de verhalen over de Wolf wel. Van Roodkapje, de Zeven Geitjes en al die andere. Zou dit verhaal goed aflopen? Uil denkt van wel….

Spelers: Veronica Romijn, Liesbeth van Beek en Erik Grootendorst
Regie: Wietske Hollanders

Tijd: 26 april en 3 mei om half twee en drie uur bij Museum ’t Pakhuis te Ermelo.
Reserveren via info@hetpakhuisermelo.nl
of 0341 760 777

10 maart 2019….het is gelukt!Het zit er op!

Wat een geweldig weekend “De Grens” was dit. Theatergroep Spiegel wil Zalenaccommodatie De Dialoog bedanken voor de gastvrijheid, Ben van Beek voor al zijn hulp, Eva Baalmans voor de gemaakte opnames, Sabine Foppen voor het ontwerpen van de poster & Flyer en autobedrijf Heersmink voor het lenen van de prachtige gele oldtimer. Verder bedanken wij natuurlijk onze regisseur Philip Baalmans, spelers Martin Bezemer, Veronica Romijn, Willem de Rijk en Henriëtte van Ameijde en verder iedereen die geholpen heeft.
Wij van Theatergroep Spiegel mogen weer terug kijken op 2 prachtige voorstellingen en genieten nog even na! Gelukkig hebben we de foto’s nog.

9 januari 2019…De Grens

Allereerst willen wij van Spiegel u allemaal een mooi en sprankelend 2019 toewensen. Het nieuwe jaar van theatergroep Spiegel begon al meteen goed tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ermelo. Daar mochten Ronnie, Veronica, Nico en Henriëtte ons vertegenwoordigen en vertellen wat wij zoal het hele jaar allemaal doen. Ook voor mensen die de wens hadden om kennis te maken met toneel was er de kans om zich aan te melden. (Heeft u het gemist? U bent welkom. info@localhost.)

En dan zijn de spelers en regisseur van De Grens al weer hard aan het repeteren om u een geweldige avond te bezorgen. De Grens naar het boek van Harry Mulisch, mis het niet. Kaarten zijn te verkrijgen via De Dialoog Ermelo

Hou onze website of onze Facebook pagina in de gaten voor de laatsten nieuwtjes rondom dit toneelstuk, wij zien u dan graag.

20 december 2018…..Harvey gaat definitief niet door…en wordt De Grens

Wij van Theatergroep Spiegel hebben nieuws. Het stuk “Harvey” kan helaas door familieomstandigheden ook in 2019 niet doorgaan. Maar wij kunnen u melden dat wij met een ander stuk 8 & 9 maart 2019 toch de planken opgaan. Graag willen wij u de cast & regisseur voorstellen van ” De Grens”. (naar het boek van Harry Mulisch) Veronica, Henriëtte, Martin en Willem zijn hard aan het repeteren voor dit stuk, onder leiding van Philip. Op 8 & 9 maart kunt u het resultaat zien in De Dialoog van Ermelo. Houdt u onze pagina in de gaten voor meer nieuws.

1 december 2018…..Dag Sinterklaasje!

Wat was het weer leuk. Maar liefst 5 voorstellingen mochten we spelen van Muizenissen, Rozengeur & Marsepein. Wij van Spiegel willen Museum Het Pakhuis bedanken voor de gastvrijheid. 

14 november 2018….kaas, kaas, kaas.

Voor Muizenissen hadden we kaas nodig. De zuivelhoeve Harderwijk was zo aardig om het ons te schenken. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee 🙂

5 november 2018… Tante Jo in gesprek met onze muizen 🙂

Vandaag kwam Tante Jo ( jullie weten wel, uit Ermelo en  super fan van het Pakjeshuis en Sinterklaas) gezellig kijken bij de repetitie van Muizenissen. Joep, Joris & Josien hadden gezellig een gesprekje met haar.

25 oktober 2018……..Ze zijn weer terug!!!

Theatergroep Spiegel speelt Muizenissen, Rozengeur & Marsepein

Kennen jullie Joep, Joris & Josien nog? De muizenvriendjes die bij Mollie in de molen wonen? Ze zijn weer terug voor een nieuw avontuur.

Het is bijna 5 december. De directeur gaat trouwen. Sinterklaas komt ook op de bruiloft en de directeur heeft aan Mollie gevraagd of zij een grote bruidstaart van marsepein wil maken. Mollie doet dat graag, maar is wat grieperig. De muizenvriendjes besluiten dat de bruiloft dan maar zonder taart moet. De directeur denkt daar heel anders over en bedenkt een plannetje. Wat kunnen de muizen doen? Ze zijn zo klein…of toch niet?

Muizennissen, Rozengeur & Marsepein is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar in de sfeer van 5 december. Over vriendschap en gezellig samen zijn. Ook al ben je nog zo klein, in daden kun je groot zijn.

Spelers: Erik Grootendorst, Wietske Hollanders, Ronnie Regeling, Veronica Romijn en Willem de Rijk.

Regie: Desirée Foppen

Regie-assistent: Liesbeth van Beek

Datum: zaterdag 24 november & 1 december 2018 (13.30 en 15.00)

Plaats: Het Pakjeshuis Ermelo

Kaarten zijn te verkrijgen bij Het Pakjeshuis, Molenaarsplein 24 Ermelo(0341-760777) of via info@hetpakhuisermelo.nl

25 juli 2018….. Wat was het leuk!!

Toon, Liesbeth en Martin speelden vanmiddag 2 doldwaze voorstellingen van Ur. Ondanks de hitte waren de voorstellingen goed bezocht. Mocht u het gemist hebben, over 2 weken zijn er weer 2 voorstellingen bij Museum Het Pakhuis te Ermelo. Dan spelen Erik, Veronica en Henriëtte 13.30 en om 15.00 uur. Hou onze Facebook pagina en website in de gaten voor meer nieuws.

23 juli 2018… Aankomende woensdag!! UR!!!!!

Museum het Pakhuis heeft prachtige flyers gemaakt. Martin, Liesbeth en Toon spelen in deze eerste voorstelling aankomende woensdag 25 juli. Komt u ook gezellig kijken??

12 juli 2018….”Ür”

Vakantie? Wij van Spiegel gaan gewoon door in de zomer. Dit jaar spelen we het doldwaze kinderstuk ‘Ür’. Op 25 juli, 8 & 22 augustus spelen wij om 13.30 en 15.00 in Museum Het Pakhuis te Ermelo.

Waar gaat het stuk eigenlijk over?

Oh oh, je zal toch met een professor in huis wonen…. en ook nog eentje die alle apparaten in huis gebruikt om er een tijdmachine van te bouwen. Zou de tijdmachine echt werken?
En wat als je dan een cake probeert te bakken en de machine slaat op hol? Dan is de professor verdwenen…. en staat Ür in de kamer, uit de oertijd!
Zou Ür kunnen helpen om de cake alsnog te bakken? Is het allemaal een grap? Of is het echt?
Als er uit de machine nog een oermens komt, wordt het toch wel heel vreemd allemaal!

Misschien kunnen wij wel iets van de oermensen leren en leren de oermensen iets van ons.
Zouden we de professor weer kunnen terughalen uit de oertijd? En willen de oermensen wel weer terug naar hun eigen tijd? Een dolle boel wordt het zeker!

Voor alle kinderen (en hun ouders, opa’s en oma’s) tussen 3 en 10 jaar oud.
Kom kijken en geniet mee van ‘Ur’!

 

23 juni 2018… Fète de la musique

Gisteren was het zover! Prachtig weer, een gezellige sfeer en veel publiek. Op drie verschillende plaatsen speelden  Veronica, Toon en Henriëtte het korte toneelstuk ” Bankzaken”
De dag vloog om, we doen volgend jaar graag weer mee aan dit prachtige evenement in Ermelo.

14 juni 2018….We zijn er bijna!

Dat was weer een leuke repetitie voor ‘Bankzaken’. Nog iets meer dan een week. 23 Juni is het zover! Komt u ook kijken?

13.00-13.30 bij Moda Donna E Si
14.00-14.30 bij Bibliotheek Ermelo
16.00-16.30 bij De Wereldwinkel

11 juni 2018… Nog twee weken!!

Voor geldproblemen ga je naar de bank…toch? Of toch niet?
Theatergroep Spiegel komt tijdens Fète de la musique met het korte komische toneelstuk ‘Bankzaken”

Een bankier met jicht krijgt een vrouw met een probleem op bezoek. Een probleem dat niets met een bank te maken heeft en de bankier tot wanhoop drijft.

Spelers:
Toon Hollanders, Veronica Romijn en Henriëtte van Ameijde
Regie:
Martin Bezemer.

Speeltijden & locatie:
13.00-13.30 bij Moda Donna E Si
14.00-14.30 bij Bibliotheek Ermelo
16.00-16.30 bij De Wereldwinkel

Theatergroep Spiegel organiseert een toneeltraining voor beginners

Lijkt het u leuk om een keer kennis te maken met toneel? Wilt u eens ervaren hoe verrassend het is om verrassende spelopdrachten te doen? Dan hebt u nu de kans om een avondje in de huid van een ander te kruipen.

Theatergroep Spiegel organiseert op donderdag 7 juni een eenmalige toneeltraining voor beginners, doel van de training is om een aantal basistechnieken bij te brengen en het plezier van acteren te laten ervaren. De leiding is in handen van Martin Bezemer,  toneelspeler en regisseur bij Theatergroep Spiegel.

Tijdens deze avond kunt u ervaren of toneelspelen iets voor u is. Nieuwe leden zijn van harte welkom,  na deze avond kunt u aangeven of u belangstelling hebt om lid te worden van de vereniging. Theatergroep Spiegel is een dynamische toneelvereniging uit Ermelo. De leden variëren sterk in leeftijd, beroep, opleiding en ervaring, maar ze hebben één ding gemeen: de passie voor toneel. Ieder jaar brengt Theatergroep Spiegel minimaal 1 productie op de planken. Daarnaast wordt er een toneelstuk voor kinderen gemaakt in de sfeer van 5 december en wordt er regelmatig gefigureerd op festivals en andere evenementen, zo is de vereniging ook aanwezig tijdens Fête de la Musique op 23 juni. 

Toneel spelen, een stille wens??? Dan is dit je kans!

De training zal plaatsvinden op donderdag 7 juni om 20.00 uur in Museum het Pakhuis aan het Molenaarsplein 24 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Meedoen is gratis, aanmelden is verplicht en kan via info@localhost of tel. 06-48785548.

24 mei 2018…”Bankzaken”

Mogen wij de cast van “Bankzaken” aan jullie voorstellen? De spelers zijn Toon Hollanders, Veronica Romijn en Henriëtte van Ameijde. De regie van dit stuk ligt in de handen van Martin Bezemer. Op 23 juni is het stuk te zien tijdens Fète De La Musique in Ermelo. Hou onze website in de gaten voor de locatie en de speeltijden.

3 mei 2018…Nieuwe website!!

Met trots tonen wij u onze nieuwe website!!

20 april 2018…. Privacywet

Per 25 mei 2018 gaat de privacywet van kracht. Mocht u zichzelf op een foto tegen komen en u wilt dat liever niet? Laat het ons weten dan zorgen wij dat de foto verwijderd wordt.

8 april 2018… Middeleeuws festival 2018

Voor de derde keer mochten wij van Spiegel meedoen aan Het Middeleeuws Festival van Ermelo. Dit was tevens de eerste zomerse dag van 2018. Wat een prachtig weer zeg! En dat vonden meer mensen. Het was topdruk op het Molenaarsplein. Muziekgroep Datura was ook weer van de partij en dit keer waren wij niet de enigen die de paardendans mochten dansen. Veel bezoekers wilde ook het ook leren. Een waar feest! Veel te snel was de dag weer om. Wij kijken al weer uit naar volgend jaar 😉

1 maart 2018…Voorstelling afgelast.

In verband met familieomstandigheden zijn wij genoodzaakt om onze voorstelling af te lasten. We verplaatsten onze voorstelling naar maart 2019. Ander activiteiten waar Theatergroep Spiegel aan mee doet gaan wel door en wij houden u via onze website en facebook op de hoogte.

14 februari 2018…. poster & flyer

In samenwerking met Blauwe Gerrit Productions is er weer een prachtige poster gemaakt. Wij van Spiegel zijn er weer heel erg blij mee.

27 januari 2018…Harvey-trailer

En daar is hij dan, de trailer voor de voorstelling ‘Harvey’ van Theatergroep Spiegel. Met dank aan Sander Goudzwaard, Mirjam Bosveld en natuurlijk Erik Grootendorst in de rol van Elwood.

(foto: Sjarenka Bognar, bewerking: Sander Goudzwaard)

24 januari 2018….Trailer & Poster in de maak!!

Vanmiddag is er hard gewerkt door het team van Blauwe Gerrit Productions, samen met onze Erik Grootendorst en regisseuse Mirjam Bosveld aan een trailer en poster voor ons toneelstuk ‘Harvey’. We zijn heel nieuwsgierig naar het eindresultaat.(foto: Sander Goudzwaard)

10 januari 2018….Een nieuw jaar!

Het nieuwe jaar is weer begonnen met repetities voor “Harvey” Nog 2 maanden. We spelen op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Kaarten zijn te bestellen via de website van De Dialoog.

23 december 2017…De beste wensen!

Theatergroep Spiegel wenst u gezellige feestdagen en een mooi 2018!

3 December 2017….Het zit er al weer op!

Wat was het weer leuk en wat hebben we genoten. Afgelopen zaterdag waren de laatste voorstellingen van “Sint is geen ouwe sok” Bij deze bedanken wij Het Pakjeshuis Ermelo voor alle gezelligheid en goede zorgen.

2 December 2017….Laatste kans!!!

Vandaag is het dan uw allerlaatste kans om met uw kinderen “Sint is geen sok” te zien. Na vier grappige voorstellingen, spelen Ronnie, Toon, Veronica  en Wietske vanmiddag nog twee keer bij Het Pakjeshuis Ermelo. U kunt de kaarten reserveren via 0341-760777. De voorstellingen zijn om 13.30 en om 15.00 uur.

25 november 2017…Wat een leuk stuk in de krant 🙂

25 november 2017…Theatergroep Spiegel speelt Sint is geen ouwe sok

Vandaag was het eindelijk zover! Maar liefst 3 voorstellingen van Sint is geen ouwe sok. Wat was het leuk! Gelukkig mogen ze nog 3 keer. Wilt u nog komen kijken? Dan kan dat op zaterdag 2 december bij Het Pakjeshuis van Ermelo. 0341-760777

22 november 2017… Wat leuk!!! Op de voorpagina….nog 3 nachtjes slapen….

De laatste repetitie is geweest, de cast van ‘Sint is geen ouwe sok’ is er helemaal klaar voor. Komt u ook gezellig kijken? Op zaterdag 25 november en 2 december spelen ze 2 voorstellingen. Om 13.30 en 15.00 uur. De kaarten kunt u reserveren bij het pakjeshuis 0341-760777 (vol=vol)

 

3 november 2017 ….’Sint is geen ouwe sok’

Max van den Bosch heeft dit keer de poster ontworpen voor ons nieuwste kinderstuk. Nog krap 2 weken en dan zal het stuk te zien zijn bij Het Pakjeshuis van Ermelo. U komt toch ook kijken? Kaarten zijn verkrijgbaar bij Het Pakjeshuis Ermelo. 0341-760777 of via info@hetpakjeshuis.nl.

28 september 2017…..Kinderstuk in de maak!

Mogen wij u voorstellen aan de cast van ons aankomende kinderstuk? Toon Hollanders,  Ronnie Regeling & Veronica Romijn spelen dit jaar in een leuk verhaal in de sfeer van 5 december. Dit alles onder de leiding van Wietske Hollanders. De eerste repetitie is geweest en de poster & flyer zijn al in de maak. Hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws, u hoort van ons 🙂

27 september 2017…Harvey & de rest…

De repetities zijn in volle gang. Het decorbeeld is bedacht, de werkteams zijn verdeeld en de teksten worden geleerd….druk, druk, druk en Harvey?? Hij neemt t langzaam over….we gaan ‘m zien…elke dag 😉

7 september 2017…Harvey…

Inmiddels zijn we alweer een paar weken onderweg met de repetities voor Harvey.

25 augustus 2017…….Dag Keizer!!

Na 4 Keizerlijke dagen zit het er voor het zomertheater er al weer op. Wat was het leuk. Op elke speeldag een andere samenstelling van spelers.

26 juli 2017 …Prachtig stuk op www.ermelovannu.nl

en ook in de ‘papieren’ krant 🙂

13 juli 2017 …De keizer verveelt zich….

Vanmiddag mochten Veronica, Toon en Erik eindelijk spelen in “De keizer verveelt zich”  Wat een feestje   Mocht u het gemist hebben? We spelen in totaal nog 6 voorstellingen ( op 27 juli,10 en 24 augustus om 13.30 en 15.00) Op 24 juli is het de beurt van Carmen, Henriëtte en Willem. Komt u ook gezellig kijken? De voorstelling is voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Ook in en om Museum Het Pakhuis Ermelo is heel veel te doen en alles in het thema van de Romeinen. Reserveren voor deze voorstelling is noodzakelijk en kan via info@hetpakhuisermelo.nl.  U ontvangt dan een reserveringsbevestiging. De kosten van de kaarten zijn inbegrepen bij de entreeprijs van het museum.

6 juli 2017….vakantie, of toch niet?????

Normaal gesproken heeft Theatergroep Spiegel een zomerstop van 6 weken. Dit jaar gaan wij gewoon door. Op 13 & 27 juli en 10 en 24 augustus spelen wij 2 voorstellingen van ” De keizer verveelt zich” Een grappig kinderstuk voor kids van 3 tot 10 jaar. We spelen om 13.30 en 15.00 bij museum “Het Pakhuis” te Ermelo die een leuke volle activiteitenagenda hebben deze zomer. En wij mogen daar dus bij zijn 🙂
Wij wensen u een hele fijne vakantie en graag tot ziens!!foto van Theatergroep Spiegel.

30 juni 2017…casting Harvey

Vanavond hadden we alweer de tweede casting voor ons nieuwe toneelstuk ‘Harvey’. Komende week zal regisseur Mirjam Bosveld aan de spelers laten weten wie er welke rol mag spelen.

5 juni 2017….Harvey!!!!

Eindelijk kunnen wij u gaan vertellen wat we gaan spelen in maart 2018. Er is gekozen voor het stuk Harvey van Mary Chase. De regie ligt in handen van Mirjam Bosveld. Mirjam heeft in het verleden vaker bij ons de regie gedaan en we vinden het erg leuk dat ze weer terug is en wederom de regie gaat doen. Wie de rollen gaan vertolken is nog even afwachten. Op 22 en 29 juni zijn de casting avonden. Wij houden u natuurlijk op de hoogte.

19 april 2017…Het Romeins Festival Ermelo 2017

Bettine, Veronica en Desirée deden mee aan het Romeins Festival van Ermelo. Ze waren de presentatrices van de Romeinse Quiz, de Quiz die ergens over gaat. 10 Vragen over de Romeinse tijd, want tja, wat at Keizer Nero bijvoorbeeld het allerliefste? De kandidaten (en dat waren er veel) hadden de keus uit 3 antwoorden, verbonden aan 3 Romeinse borden. De winnaar werd gehuldigd en kreeg een keizerlijke prijs, een gouden bladerkroon. De dag was ontzettend leuk, het festival groots opgezet, het was prachtig weer en meer dan 5000 bezoekers. We vonden het een geweldige ervaring en willen de organisatie dan ook bedanken voor deze dag en ook voor de heerlijke lunch (mede mogelijk gemaakt door Betty Stellingwerf) en de heerlijke Romeinse pannenkoeken gebakken door Pannenkoekhuis ’t Jagersnest. Het was een waar feest.

20 april 2017.. training nr. 3

Deze avond had Martin de eer om een leuke toneeltraining te geven. Geen thema dit keer, wel weer heel veel lol. Ook altijd bij de derde helft 😉

13 april 2017…Slapstick

Bij deze tweede training vanavond nam Toon ons mee in de wereld van slapstick. Ook deze training stond weer garant voor heel veel lachen

. 

6 april 2017… De clown in ons…

Na een paar weken nagenieten van “Nu Even Niet & Nu Even Wel” is het toch echt weer tijd voor trainingen. En daar begonnen we meteen goed mee. Vorig jaar hadden we al eens onder leiding van Erik de clown gezocht in onszelf, en dat vond iedereen zo leuk dat we gisterenavond verder gingen met zoeken. Ontzettend gelachen weer. 

10 & 11 maart 2017… Nu Even Niet/Nu Even Wel weekend.

Het zit er weer op. Wat was het een fijn speelweekend! Wij mogen terug kijken op 2 prachtige voorstellingen en genieten nog even na! 

2 maart 2017….Eindelijk een banner!!

Vandaag kregen we onze nieuwe banner van Accent. Deze gaat in het vervolg mee naar al onze optredens. We zijn er heel erg blij mee 🙂

                           

23 februari 2017 …Try-out

Vanavond mochten we een try-out geven voor de vrijwilligers van Museum het Pakhuis Ermelo. Zo was het mogelijk om te kijken hoe het was om onze nieuwe stukken te spelen voor publiek. Het was een geslaagde avond. We kregen een mooie recensie 🙂 Nog iets minder dan 2 weken en dan spelen we de voorstelling in De Dialoog van Ermelo 

3 februari 2017…aftellen geblazen!!

De laatste weken voor de voorstelling gebeurt er van alles. Bovenal veel repeteren om het nog mooier en beter te krijgen. Maar ook decor, rekwisieten, lichtplan, poster, flyers, kleding, uitnodigingen etc. Ook worden er nieuwe pr foto’s gemaakt. Van de hele groep, maar in dit geval ook per stuk, want al horen ze bij elkaar, we hebben er dit jaar natuurlijk 2. Wij zien u graag op 10 of 11 maart aanstaande 🙂

Mogen wij u voorstellen aan het team van ‘Nu even niet’ ?

En aan het team van ‘Nu even wel’.

7 januari 2017…..Nieuw jaar, nieuwe voorstelling, nieuwe poster!

Mede dankzij Blauwe Gerrit Productions hebben wij ook voor onze nieuwste voorstelling op 10 & 11 maart weer een mooie poster en flyers. We zijn er weer erg blij mee 🙂

17 december 2016…Kerst

Wat een sfeervolle dag was het vandaag. Henriëtte, Martin, Wietske, Toon, Ronnie en Desirée speelden tijdens de Veluwse kerstmarkt van Ermelo. De organisatie had het groots aangepakt. Het dorp stond vol met kerstkramen en er was veel te beleven. We speelden bezoekers van de kerstmarkt in Dickensstijl. Elk kraampje werd bezocht en ontstond er spontaan leuk samenspel met andere spelers en figuranten. We hebben er van genoten!

28 november 2016 ….Een prachtig item in Pauwnieuws van ermelonieuws.nl 

(Theatergroep Spiegel is te zien vanaf 1.39)

19 november 2016 …Muizenissen & Maneschijn in Het Pakjeshuis van Ermelo

Vandaag was het dan eindelijk zover, samen met Joep en Joris mochten we weer optreden in Het Pakjeshuis. Sinterklaas kwam ook gezellig een nachtje logeren. Het was weer een feest! Na afloop stond er een prachtige recensie op ermelovannu.nl met mooie foto van Joris (Willem)

natalie-overkamp

11 november 2016…. 50 jaar Boeldag

Vandaag mochten Liesbeth, Ronnie, Henriëtte, Alexandra, Martin en Toon optreden op het jubileum van de Boeldag Ermelo. Ze speelden verschillende verschillende grappige gebeurtenissen na uit 50 jaar Boeldag verleden. Vandaag 2 leuke stukken in de krant.

10 november 2016 …Wat een leuke aankondiging in de krant

ermelo-van-nu-logo

21 oktober 2016… Muizenissen & Maneschijn

Vandaag kregen we de flyer te zien voor onze voorstelling van Muizenissen & Maneschijn. Ook dit keer is hij weer ontworpen door “onze” Sander Goudzwaard & Chuck van Loenen van Blauwe Gerrit Productions.  Hij is weer ontzettend mooi geworden. Sander en Chuck, ontzettend bedank!!

 

11 oktober 2016… daar zijn ze weer!!

Op dit moment zijn we al begonnen met de repetities van Muizenissen & Maneschijn. Na het succes van Muizenissen & Marsepein komen Joep & Joris terug met een nieuw avontuur. Op 19 en 26 november te zien bij het Pakjeshuis van Ermelo.

Joep & Joris www.theatergroepspiegel.nl

1 oktober 2016…Afscheid nemen…

Vandaag was het een dag van afscheid nemen voor Theatergroep Spiegel. Ruim 20 Jaar aan verzamelde decors en rekwisieten kwamen voorbij tijdens het opruimen van onze opslag. keuze bestond uit bewaren, kringloop of stort. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

theatergroepspiegel-nl theatergroepspiegel-nl

15 september 2016 …Nu Even Niet/Nu Even Wel

De repetities voor beiden stukken zijn in volle gang.

theatergroepspiegel-nltheatergroepspiegel

25 augustus 2016…Start van het nieuwe seizoen.

Wat was het warm, maar dat hield ons niet tegen. Al dansend begonnen we met de avond om vervolgens de draad weer op te pakken van de beiden stukken ” Nu Even Niet” & “Nu Even Wel.Theatergroepspiegel.nl

13 augustus 2016…Roodkapje??

In de vakantie van Theatergroep Spiegel waren er 4 leden die erg graag mee wilden doen met het Ermelo’s kinderfestival. Henriette, Carmen, Alexandra en Bettine speelden samen in het zelf bedachte Roodkapski, het bekende sprookje maar dan net even anders en met een Russisch tintje.

Roodkapski-Theatergroepspiegel.nl

27 juni 2016….vakantietijd!

De laatste repetitie zit er op. Op 25 augustus start Theatergroep Spiegel weer met het nieuwe seizoen. Een vol theaterseizoen met natuurlijk op 10 & 11 maart 2017 de voorstellingen “Nu Even Niet” & “Nu Even Wel“, een kinderstuk in november/december en heel veel toneelactiviteiten. Maar nu eerst zomervakantie. Wij van Spiegel wensen u een fijne tijd en graag tot ziens!

localhost/theatergroepspiegel

13 juni 2016…Repetitie plaatjes

Even weer wat plaatjes van de repetitie van afgelopen donderdag. Deze avond speelden de beide groepen samen en was een mix met opdrachten in de lijn van de stukken ” Nu even niet” en Nu even wel

Theatergroepspiegel.nl. www.theatergroepspiegel.4

31 mei 2016….Repetities zijn gestart

De casting is rond. Veronica, Bettine, Henriëtte en Alexandra zullen de vrouwenrollen op zich nemen in “Nu Even Wel” en Erik, Willem, Toon en Martin zullen de mannenrollen vertolken in “Nu Even Niet“. Nico en Desirée nemen samen de regie op zich. Inmiddels zijn de repetities voor beide stukken al begonnen.

Theatergroepspiegel.nl  Theatergroepspiegel.nl...

21 April 2016…Casting… ‘Nu Even Niet’ /’Nu Even Wel’

Op de eerste avond kropen alle spelers in diverse rollen tijdens diverse theateropdrachten in de lijn van beide stukken. Na de meivakantie is de tweede casting.

casting Theatergroep Spiegel

14 april 2016 …Zoek je clown

Vanavond was alweer onze laatste training. Een bijzondere dit keer! We gingen op zoek naar de clown in onszelf onder leiding van clown Pets ( onze eigen Erik Grootendorst) En dat clownerie een echt vak is, was al snel duidelijk, het was nog best heel moeilijk. Maar bovenal heel erg leuk!  Volgende week starten we met de casting voor komend seizoen. Op 10 en 11 maart 2017 brengt Theatergroep Spiegel 2 éénakters op de planken. “Nu Even Niet” & “Nu Even Wel”, beiden geschreven door Maria Goos. We houden u op de hoogte!!

Pets & Theatergroep Spiegel Pets & Theatergroep Spiegel 2

19 maart 2016 …Middeleeuws festival Ermelo 2016

Het was fris vandaag, de zon weigerde dienst, maar dat mocht de pret niet drukken. Vol goede moed begonnen we aan een ontzettend leuke dag. Liesbeth had weer de prachtigste kostuums gemaakt. Het was een druk bezocht festival met voor ieder wat wils. Oude ambachten, heel veel lekker eten, ridders, een goochelaar en nog veel meer. Ook middeleeuwse muziek, gemaakt door de groep Datura. Zij leerden ons vandaag ook 2 middeleeuwse dansen, vooral de paardendans was erg leuk. En heel erg handig tegen de kou 😉 We mogen weer met veelplezier terug kijken op een geslaagde dag.

Middeleeuws festival Ermelo 2016 Theatergroepspiegel.nl.2

6 maart 2016…Plaza Suite

Na 2 mooie avonden in het theater, mogen we terug kijken op 2 prachtige voorstellingen. We hebben ervan genoten!

22 februari 2016…3 mooie stukken in de kranten 🙂

Ermelo van nu

Ermelonieuws.nl

Ermelonext

5 februari 2016…poster&flyer Plaza Suite

Blauwe Gerrit productions heeft in samenwerking met Sjarenka Bognar Fotografie een prachtige poster en flyer gemaakt voor onze voorstelling Plaza Suite. Daar zijn wij heel erg blij mee! Bedankt! Ze zijn prachtig geworden.

Theatergroep Spiegel.nl Poster Plaza SuiteAchterkant flyer Spiegel

3 februari 2016…Kikker is Kikker

Vandaag mochten we optreden voor de allerkleinsten. De Bibliotheek had in samenwerking met de peuterspeelzalen van Ermelo een leuk feest bedacht voor de opening van Boekstart. In de Dialoog mochten we een bewerking van het boek “Kikker is Kikker” van Max Velthuijs spelen. Het was een erg leuke middag.

29 november 2015…Muizenissen & Marsepein

In 2 weken tijd 6 voorstellingen van Muizenissen & Marsepein, wat was het leuk! Op 21 november begonnen we met een besloten voorstelling op het gezellige sinterklaasfeest van Filippo. Vervolgens mochten we meteen door naar Het Pakjeshuis van Ermelo voor 2 open voorstellingen. Ook daar was het volop feest! En dan ook nog 2x spelen voor een volle zaal! Gelukkig was het daarna nog niet klaar. Op 27 november waren we uitgenodigd op Chr. College Groevenbeek. Ook daar mochten we spelen op ook hier een gezellig personeelsfeest en als afsluiter mochten we een dag later wederom 2 keer spelen in Het Pakjeshuis en ook nu waren de voorstellingen helemaal uitverkocht.

Wij van Muizenissen & Marsepein willen graag iedereen van Filippo, Het Pakjeshuis en Chr. College Groevenbeek bedanken, we mogen terug kijken op een erg leuke tijd.

Theatergroeps Spiegel Muizennissen & Marsepein

 

27 oktober 2015….Werk in uitvoering

Deze dagen is het “Werk in uitvoering” voor Theatergroep Spiegel.
Het decor van Muizenissen & Marsepein is bijna af en de spelers zijn druk met repeteren.
Onze vriendjes Joep & Joris zijn er al klaar voor! (Liesbeth van Beek bekeek de getekende muizen van Blauwe gerrit Productions en ontwierp daarna deze 2 prachtige muizen!)Joep & Joris

2 oktober 2015… De flyer is af! Met dank aan Blauwe Gerrit Productions

Muizenissen & marsepein flyer ww.theatergroepspiegel.nl Muizenissen & Marsepein Theatergroep Spiegel flyer

 

21 september 2015…..Joep & Joris 

Wij vroegen Blauwe Gerrit Productions een flyer te maken met daarop een molen en 2 muizen. Sander vroeg…..” Wie spelen de muizen?”  en vervolgens kregen we twee prachtige getekende muizen terug. Wat een deugnieten! En wat lijken ze op Erik en Willem!!

Muis Eric paintedmuis Willem painted

18 september 2015 …Blauwe Gerrit Productions

“Onze” Sander maakte altijd de prachtigste voor Theatergroep Spiegel. Nu is hij met Chuck van Loenen het bedrijf Blauwe Gerrit Productions begonnen. Zij maken samen met”onze” Sjarenka, het prentenboek Blauwe Gerrit en de Witte Wieven, dat begin 2016 uitgegeven zal worden. Chuck maakt de tekeningen, Sjarenka verzorgt de foto’s en Sander maakt er een prachtig geheel van. En daarnaast maken ze ook nog een mooie flyer voor onze Sinterklaas voorstelling Muizenissen & Marsepein. De tekeningen van het prentenboek zijn prachtig en we zijn dan ook enorm nieuwsgierig naar het resultaat van de flyer straks. Wilt u hun werk volgen kijk dan op www.Blauwegerrit.nl En ze zijn natuurlijk ook te vinden op facebook.

13 september 2015 ….Monumentendag Ermelo 2015

Afgelopen zaterdag 12 september was het weer Monumentendag. Het thema dit jaar was ‘kunst en ambacht’. En hoe kunnen wij dat als theatergroep voorbij laten gaan zonder aanwezig te zijn. Theater is immers een kunst (en eeuwenoud ambacht) die wij met passie voor ‘het vak’ graag uitoefenen wanneer er hiervoor mogelijkheid is! Om half tien waren wij dan ook aanwezig op het Molenaarsplein om ons in onze kostuums te hijsen en enthousiast publiek te vermaken.

Om 10.00 werd de Monumentendag in Ermelo geopend voor het Pakhuis in Ermelo. Dit jaar werd een nieuw streekproduct gepresenteerd: het Ermelo’s krukje! Een heerlijk kruidenbitter in een prachtig kruikje met daar aan vast een prachtig verhaal. Wij hadden vanuit onze theatergroep een ware professional op het gebied van pottenbakken ingezet om een ‘eeuwenoud’ kruikje aan wethouder te overhandigen. Een onhandigheid maakte het publiek flink aan het schrikken toen hij het kruikje dan ook pardoes op de grond liet vallen! Deze ludieke actie werd gelukkig toch goed opgenomen door de wethouder.

Daarna was het tijd om het publiek te vermaken met onze figuratie. We hadden dit jaar figuren van de rijke klasse en de armere klasse ingezet in prachtige kostuums. Een hoop complimenten werden gemaakt door het publiek terwijl we door het centrum en voor het pakhuis paradeerden. Het was een ontzettend leuke dag en weer een genot om voor u op te mogen treden.

Graag bedanken wij de organisatie en alle vrijwilligers van de open Monumentendag Ermelo. Het was fijn een bijdrage te mogen en kunnen leveren. En ook u, als enthousiast publiek, wordt hartelijk bedankt. Alle positieve reacties maken er iedere keer weer een waar feestje van.

De komende tijd gaan wij ons met de theatergroep richten op onze productie van maart 2016 en onze Sinterklaasvoorstelling (dit jaar een andere locatie, namelijk het Pakhuis). En ook de Unicefloop en kerstmarkt komen er nog aan. Genoeg te doen dus de komende periode.

We zien u heel graag weer op een van deze activiteiten!

Theatergroep Spiegel Ermelo

 Monumentendag 2015 theatergroepspiegel.nlMonumentendag 2015

11 september 2015…Unicef Kick-off 2015

Het is weer september en dat betekend voor theatergroep Spiegel onder andere: Unicef! De Unicefloop met de kick-off is een jaarlijks terugkerend evenement.

Afgelopen vrijdagochtend waren een aantal spelers dan ook aanwezig in theater de Dialoog om een korte voorstelling te spelen voor de groepen 6/7 van de basisscholen in Ermelo als kick-off voor dit belangrijke project. Dit jaar is het thema van de Unicefloop ondervoeding bij kinderen in Mozambique. Als tegenhanger had theatergroep Spiegel gekozen voor overconsumptie in onze westerse landen. Een groot verschil tussen beide werelden.

De opzet van de voorstelling was ‘De grote overconsumptiequizzz!!’ Onder leiding van Sjef Unicef . Hij pakte het stevig aan en hij had direct de aandacht van de razend enthousiaste bovenbouwleerlingen. De kandidaten: Annie vd Ploeg , mevr. Van Huppelschoten en Ochtenddauw  waren drie tegenhangers. De kandidaten probeerden elkaar af te troeven door de juiste antwoorden te geven. Hoewel in hun ogen niet altijd dezelfde antwoorden de juiste waren. Waar mevr. Van Huppelschoten namelijk hield van ‘veel en luxe’ nam Ochtenddauw genoegen met wat de natuur haar per seizoen gaf. Annie vd Ploeg had ondertussen niet veel begrip van wat de quiz nou eigenlijk in hield, maar vond het wel reuze gezellig! Sjef Unicef kon de drie dames nog net een beetje in bedwang houden terwijl de fanatieke leerlingen de goede antwoorden toejoelden en vrolijk mee juichten met de kandidaten. De twee voorstellingen waren een groot succes. Wietske Hollanders, spelleider en medeorganisatrice voor het theaterdeel van de Unicefloop was na afloop ook zeer tevreden.

Op 24 september zal de Unicefloop zelf plaatsvinden. Ook daar zal theatergroep Spiegel weer aanwezig zijn om de lopers aan te moedigen en te vermaken op theatrale wijze. We hopen op een mooie dag met een prachtig resultaat voor Unicef.

We zien jullie graag weer op 24 september bij de Unicefloop.

Tot dan!

localhost/theatergroepspiegel

 

29 augustus 2015…Wie van de drie is de echte molenaar???

Welke kant draait een molen op? Hoe lang gaat een molensteen mee? En waarom heet deze molen De koe? Dat waren enkele vragen die een aantal spelers van Theatergroep Spiegel om de oren geslingerd kregen vandaag. Voor één dag waren zij vandaag de molenaar. Althans, dat beweerden zij.
Vandaag speelden zij mee in de roadshow Hoe maakt u het?. Deze Roadshow toert als rode draad van het festival Gemaakt in Gelderland door de hele provincie. Vandaag streken zij met hun theaterwagen neer op het Molenaarsplein. Deze roadshow is een afgeleide van het programma ‘Wie van de drie’ waarin deze keer wordt bepaalt wie de echte vakman (of vakvrouw) is.
Het was een zonnige en hilarische dag waarin het fanatieke publiek, en ook de spelers, veel geleerd en vreselijk gelachen hebben. Een waar succes! Heeft u het vandaag gemist? De roadshow, van het erfgoedfestival, Gemaakt  in Gelderland speelt nog tot 20 september op verschillende plaatsen in Gelderland. Kijkt u even op hun site om te zien waar. Het is een absolute aanrader!

Binnenkort zien wij u hopelijk weer tijdens de Open Monumentendag 2015 op zaterdag 12 september op het Molenaarsplein in Ermelo. Wij gaan u dan weer graag vermaken met onze theaterkunsten volgens het monumentendag thema: ‘Kunst & Ambacht’. Precies iets voor ons. En vast ook voor u. Tot dan!

Theatergroep Spiegel, Ermelo

IMG_6448

15 augustus 2015…Veilingmeesters…

In de vakantie kreeg Theatergroep Spiegel de vraag of we een veiling een bijzonder tintje wilde geven. Philip, Carmen en Willem reden naar het noorden van het land om in het tuincentrum allerlei artikelen te veilen.

Veiling Groningen 15 08 2015

13 juli 2015 ….zomervakantie…

Wij wensen u een hele fijne vakantietijd en zien u graag weer terug in het seizoen 2015/2016.

20 April 2015…70 jaar Ermelo vrij

Prachtig stuk in de stentor.

.Stentor foto

18 april 2015…… 70 jaar Ermelo vrij

Vandaag, 18 april, is het 70 jaar geleden dat Ermelo is bevrijd. Belangrijk om bij stil te staan en de vrijheid te vieren. En dat hebben we gedaan vandaag, gevierd! De Oranjevereniging Ermelo had alle voorbereidingen getroffen om er een waar spektakel van de maken en dat blijkt nu helemaal gelukt. Ook wij, van Theatergroep Spiegel, waren uitgenodigd om met een aantal spelers de bevrijding na te spelen en dus verzamelden wij om 10.00u vanmorgen bij onze Spiegel collega Ronnie op het vvv kantoor. Nadat we ons allen hadden omgekleed stapten we naar buiten om daar aan een groot publiek de vlaggen uit te delen en onze bevrijders enthousiast te verwelkomen. Wat een fantastische sfeer en wat een complimenten. Nadat we diverse keren geposseerd hadden en blij de naderende optocht hadden aangekondigd stonden ook wij uitbundig te zwaaien. Drie van de spelers werden uitgenodigd om mee te rijden op een tank en wat was dat ontzettend tof!! Met 4 van onze bevrijders reden we luid juichend en zingend het centrum van Ermelo door alwaar het publiek ons enthousiast toezwaaide. Het leek net echt. Ondertussen liep een andere speler door het centrum om mensen te vertellen waar de diverse activiteiten plaats vonden. Na een ontzettend leuke tocht door Ermelo kwamen we aan op het plein bij de Rehoboth kerk waar de voertuigen werden geparkeerd. Wat zag het er ontzettend mooi uit allemaal. Een hele belevenis. Na de pauze zijn we tezamen de diverse activiteiten afgelopen want er was genoeg te doen. Muziek, demonstraties, een versierde fietsoptocht voor de kleintjes en een vossenjacht. Aan het eind van de middag zijn wij terug gegaan naar de Rehoboth kerk en hebben wij het publiek (en de militairen) getrakteerd op stukken (Canadese;)) chocolade. En om de middag mooi af te sluiten hebben we met een aantal (oude en nieuwe) militairen en de Andrewsisters gezongen en een film gemaakt voor alle mannen en vrouwen die op dit moment uitgezonden zijn. Want ook hen moeten we niet vergeten. Het was een indrukwekkende en mooie dag die je toch, door alles wat je ziet, even aan het denken zet. We hebben ons, van Theatergroep Spiegel, maar ook alle mensen die aan deze dag hebben meegewerkt, met het grootste plezier ingezet om het publiek een mooie en leuke dag te bezorgen. Wij willen de organisatie bedanken voor wat ze hebben neergezet vandaag. En u, voor uw enthousiasme. We hopen u op het volgende evenement weer te zullen ontmoeten. Tot snel

!70 jaar Ermelo vrij - www.theatergroepspiegel.nl

16 april 2015…leuke dingen

De laatste training van dit seizoen zit er weer op. De trainingen waren erg leerzaam en met thema’s als  “Samen werken en vertrouwen op elkaar” Dat leverde natuurlijk ook weer de nodige mooie plaatjes op. Volgende week gaan we gezellig naar Hoevelaken voor een avond ” De Vloer op” met onze vrienden van Toneelgroep “T gebeuren.  Dat beloofd weer een leuke avond te worden. 18 April gaan we de hele dag feest vieren tijdens het “70 jaar Ermelo vrij” festival in Ermelo. Zo ziet u, het toneelseizoen is al bijna voorbij, maar bij Spiegel is er nog genoeg te doen.

2 april 2015…de eerste training van het seizoen

Gisteravond was het dan eindelijk zover. Na een mooie, maar kritische evaluatie van de afgelopen voorstelling, vorige week stond nu de eerste training van het nieuwe seizoen voor de deur. Met een kleine, maar fijne groep spelers stapten we fris en vol enthousiasme de avond in. Onze regisseur had voor ons een selectie van pittige opdrachten voorbereidt, die ons weer even met beide ‘arrogante artiestenbenen’ op de grond zette. Zowel de rechter, als de linkerschoen;) Het was een ware uitdaging. Het voordeel van een vaste regisseur is dat hij onze zwakke punten kent en daarmee een leerzame training kan geven, waardoor we als groep en als individu kunnen leren en groeien. Door zelf te spelen en te kijken naar het spel van anderen kom je dan als speler en groep tot nieuwe inzichten. Hoewel de oefeningen dus een uitdaging waren hebben we ze met alle gedrevenheid en veel plezier uitgevoerd en is er genoeg om mee aan de slag te gaan. Een geslaagde avond dus. Er staan voor de komende weken tal van trainingen zoals deze klaar. Gelukkig maar, want het stuk dat we in maart 2017 gaan neerzetten wordt ook een ware uitdaging en vereist een enorme discipline en speltechniek. Het belooft echter met deze instelling en de juiste samenwerking een fantastische en unieke voorstelling te worden waar u de ogen uit zal kijken, verrast zal worden, zal lachen en die u daarom zeker niet mag missen. We houden u op de hoogte!

 

22 maart 2015….voor 1 dagje terug naar de Middeleeuwen (door Alexandra)

Voorstellingen voorbij, langzaam uit het gat geklommen dat altijd achterblijft, stond de volgende activiteit van Theatergroep Spiegel alweer voor de deur; spelen op het Middeleeuws Festival in Ermelo. Met 7 man sterk (hoewel 3 vrouwen) kwamen we op dinsdagavond samen om een plan de campagne te maken. Dat alleen al is een feestje. Kostuums werden uitgezocht (en dat valt niet mee want hoe zat het nou ook al weer en wat hoort bij wat?). Bij menig speler komen dan tal van herinneringen boven van stukken waarvoor desbetreffende kleding en rekwisieten zijn gebruikt. Mooie beelden komen naar voren en er wordt uitgebreid vertelt. Theatergroep Spiegel heeft een rijke en veelzijdige speelgeschiedenis dus er zijn zoveel mooie verhalen en momenten te delen. (Voor mij, als nieuwkomer, een feestje om naar te luisteren en een voorstelling in mijn hoofd bij te maken.) Al met al dus vast een ontzettend gezellige avond en dan mochten we dus nog gaan spelen. Zaterdagochtend was het zover. Om elf uur ’s ochtends verzamelden de spelers op het Molenaersplein onder een grijze massa van wolken. Een beetje een domper, maar met koffers vol kostuums trokken we desondanks ten strijde en gingen ons omkleden. We kregen van onze Spiegel-collega Ronnie een warme beker koffie terwijl Liesbeth, onze kledingspecialiste kan ik wel zeggen, de laatste hand legde aan de details van de kostuums (grote dank daarvoor alsmede voor het maken van al die mooie foto’s). Toen we dan echt helemaal ‘af’ waren liepen we, ietwat huiverig voor het weer, het Molenaarsplein op. En zodra je dan tussen heerlijke geuren van eten dat wordt klaargemaakt loopt, diverse ambachten aanschouwt zoals houtsnijwerken en viltwerk, er een beul op je af komt lopen en je toffe middeleeuwse melodieen hoort, kan je eigenlijk niet anders dan opgaan in dit middeleeuws schouwspel. Als vanzelf vormt zich een ander personage in de spelers en genieten we van alles dat voorbij komt. Terwijl de landheer over het plein flaneerde probeerde een arme moeder met haar dochter ijverig haar appels te verkopen om deze landheer te kunnen betalen. Ergens anders wordt gestreden om een dame die, naar later bleek, verzot was op de aandacht die zij van de diverse heren kreeg. Terwijl de zon zich toch steeds vaker even liet zien werd ons spel enthousiast ontvangen door nieuwsgierige toeschouwers en was de sfeer fantastisch. De tijd vloog voorbij want wat een lol en gezelligheid hebben we gehad! Voor we het wisten was het vier uur en was het festival al weer ten einde. Volgend jaar zullen we er met Theatergroep Spiegel zeker weer bij zijn en hopen dan weer net zo een geweldige middag te kunnen bieden en met u beleven!

Middeleeuws festifal- Theatergroep spiegel.nl Middeleeuws festifal- Theatergroep spiegel.nl.2

21 maart 2015…

Zaterdag 21 maart ging Theatergroep Spiegel terug in de tijd. We mochten spelen op het Middeleeuws Festival op het Molenaarsplein in Ermelo. Geweldig om te mogen doen.

16 maart 2015…afscheid nemen

Volgend jaar bestaat Theatergroep Spiegel 20 jaar.
Sinds 1996 hebben we veel spullen vergaard in vorm van kleding decor en rekwisieten. En elk jaar kom je bij het halen en brengen van het decor en kleding dingen tegen waarbij je even terug gaat in de tijd.

We wisten dat het eraan zat te komen, een verhuizing van de kleding.
De ruimte waar alles al die jaren mocht verblijven en waar we rondom de voorstellingen heerlijk konden zoeken naar wat bruikbaar was voor de nieuwste voorstelling, moesten we gaan verlaten. We kregen er een mooie ruimte voor terug, maar deze was wel een stuk kleiner en dan is er geen andere optie als dingen uitzoeken en wegdoen.
Vandaag was het zover, met 3 vrouw sterk begonnen we om 9.00 en om 17.00 was bijna alles bekeken, gekeurd (soms gepast), verhuisd of klaar gelegd voor het goede doel.
Voor de twee oudgedienden geen makkelijke taak, want bijna alles wat voorbij kwam had herinneringen. Gelukkig hadden we ook onze nieuwkomer ingeschakeld ( al 3 jaar lid maar toch, niemand lid geworden na jou, dan blijf je de nieuwkomer ) en die zorgde er dan voor (met een duidelijk…WEG!!) dat er goed afscheid werd genomen.

Het moest en het was goed. Een nieuwe plek en nu meteen duidelijk wat er precies is. Hadden we dit eerder gedaan, dan was de zoektocht naar witte schoenen en witte jasjes voor Pirandello niet nodig geweest, want die waren er, maar ja dat wisten we niet meer. En al is het een beetje te laat…nu dus wel 😉

Theatergroepsspiegel - klediing verhuizen 1 Theatergroepsspiegel - klediing verhuizen 2

13 maart 2015….Een week later (door Alexandra)

Vorige week rond deze tijd liep ik de deur uit. Thuis rustig zitten lukte niet meer. Energie gierde door mijn lichaam. In de weken voorafgaand aan die dag was de spanning al aardig opgebouwd. Roy kreeg vaker dan hij wellicht leuk vond het roze boekje in zijn handen geduwd met het commando ’tekst’. Kleine dictator noemde hij me. ‘De heer Vivoli? De heer Vivoli… die.. die is er niet’. Hij kon het op het laatst ook zonder tekstboekje. Je verdiend meer credit dan ik je wellicht heb gegeven. Bedankt daarvoor. Echt. En de regisseur, die ik heb overgoten met appjes vol onzekerheden, geklaag, foto’s en kledingadviezen. Bedankt dat je mijn enthousiasme zo goed hebt ontvangen, naar me hebt geluisterd, me hebt geadvisseerd, uit mijn dipjes hebt getrokken (ook zaterdagmiddag nog), me hebt gezien, en me zekerder hebt gemaakt. En bedankt voor je onvermoeide enthousiaste creativiteit, het werkt bijna verslavend. Je bent een topper! En dan die arme Nico en Willem. ‘Kom hup hup nog een keer’. En daar stonden ze dan weer. Of zaten. Want ze werden door mij vriendelijk doch dringend gesommeerd er wat extra repetities tegen aan te gooien. Bedankt lieve jongens, dat jullie me hebben laten gaan. Ook al kunnen jullie het niet lezen, ik ga het jullie nog wel zeggen. En alle acht andere spelers, waar ik niet direct mee gespeeld heb, maar zo van genoten. Als acteur en als mens. Erik, die altijd een lach op mijn gezicht tovert, ook al heb ik een donderwolkje boven mijn hoofd. Of me zelfs van afstand thuis over de grond laat rollen van het lachen. Dees, onze wandelende Spiegel-encyclopedie. Jullie twee hebben me echt zo laten genieten. En Dees, fijn dat je er was toen ik zaterdag in labiele toestand het toneel af kwam lopen:) Bedankt! Liesbeth, die tot het aller laatste moment met mijn hoed (en alle rest) is bezig geweest. Jouw creativiteit is fantastisch, je hebt me aangestoken. Ronnie, altijd gemotiveerd aan het spelen. Heerlijk om naar te kijken. Ik verheug me op de volgende bestuursmeeting! Carmen, gezelligheidsdier, wat hebben we gelachen. Zo fijn! Wanneer zagen we Erik doormidden?;) Martin, opener en sluiter van die gezellige donderdagavonden die helaas altijd veel te snel om zijn. Ik kreeg een rilling over mijn rug toen jij vorige week ‘de bankschroef aandraaide’. Heel knap. Toon, bedankt voor ons gesprek zaterdag en je motiverende woorden. Fijn dat je altijd interesse hebt in wat ik te vertellen heb:) En lotteke, zo een korte tijd om iets neer te zetten. Dat heb je heel goed gedaan. Ik zal onze ‘evaluatiemomentjes’ missen die we direct na repetitie hadden! Allemaal ontzettend bedankt voor al die mooie momenten. En terwijl ik vorige week rond deze tijd dacht: We gaan het doen. We gaan het fantastisch maken. Maar dan even rust van die lui. Denk ik nu: We hebben het gedaan. We hebben het fantastisch gemaakt. Waren we nog maar zo een geweldig weekend samen…

Pirandello - www.theatergroepspiegel.nl

9 maart 2015…het “zwarte gat”…

Iedere acteur zal het beamen, als je zo lang naar iets toe werkt en het is opeens achter de rug, dan krijg je te maken met het “zwarte gat” Het decor, de kostuums, de rekwisieten, het gaat allemaal terug naar waar het vandaan kwam. Het tekstboekje krijgt een plekje in de kast. Nog steeds ben je alert, heb ik alles, weet ik alles? En dan bedenk je, je opeens dat het niet meer nodig is, het is klaar, gedaan, over en uit. Je mag het los laten………en dat is het probleem, dat wil je nog niet. Je bent nog niet klaar om afscheid te nemen van je personage, van je mede personages, van het mooie decor en alles eromheen. Gelukkig is er tegenwoordig sociale media zoals o.a. Facebook en het publiek post foto’s en filmpjes, dus het nagenieten duurt nog wat langer (daardoor het loslaten ook) en is het zwarte gat ietsje minder groot dan vroeger. En straks bij de evaluatie over een paar weken mogen ook wij genieten van onze voorstelling op dvd.

En nu? Even niks dus. Dat wil zeggen op theatergebied. Ondertussen gaan wij ons voorbereiden op het nieuwe seizoen met trainingen en de casting voor het nieuwe stuk, want op papier is de planning voor 2015/2016 al rond. Figureren op festivals, spelen voor Unicef, een kinderstuk in november en in maart 2017 spelen we de Komedie Plaza Suite van Neil Simon. Hou de website in de gaten, u hoort van ons!

19 februari 2015… Even een paar foto’s van de repetitie.

IMG_4418 IMG_4498

7 februari 2015….een woordje van de regisseur

Zo juist de profielfoto op Facebook van ons aangepast. De foto kan beter maar het geeft tegelijk de diversiteit van de groep aan. Veel verschillende mensen van jong naar oud en van spontaan naar nadenkend.
Sommige ambitieuzer dan de anderen.

Tiny Mosterd heeft deze week afscheid genomen als Speler van onze groep. De afgelopen jaren heeft ze elke twee jaar geschitterd in een stuk maar nu de jaren gaan tellen…… We hebben Tiny hartelijk bedankt voor haar inzet en betrokkenheid bij de gehele club.

De komende tijd blijft ze uiteraard wel betrokken.

Het verhaal van Pirandello vordert gestaagd, maar de laatste punten spreekwoordelijke punten ietjes staan er nog niet.
Geen nood want we hebben de afgelopen week behoorlijk opgeschaald en zijn bijzonder gemotiveerd om ons Publiek 3 bijzondere verhalen van Pirandello voor te schotelen, verhalen waar van u zult smullen. Tegelijkertijd zal het bordje ook af en toe te vol lijken en wilt u wegkijken van wat Spiegel u nu presenteert. Wees niet bang want de humor die door de stukken zweeft helpt te kost te verteren.
We spelen 3 eenakters te weten;
Limoenen uit Sicilië, Cecè en La morsa, op 6 en 7 maart aanstaande.

28 november 2014:

Vandaag was het kinderstuk te zien op het Christelijk College Groevenbeek

20 maart 2014 …Dubbelen

Dubbelen is een woord wat ik zojuist gebruikte  in een mail met betrekking tot Theatergroep Spiegel. Dubbelen als in 2 rollen spelen in 1 voorstelling. Bij een groep als Theatergroep Spiegel heb je genoeg leden (acteurs) maar vanwege de tijd, stukkeuze, thematiek van een stuk en ander spelers die wel of niet  meespelen, maken deze acteurs keuze voor het wel of niet meecasten. Elk jaar weer een probleem. Want als regisseur wil je een goede keuze maken voor de juiste acteur op de juiste plaats, of net even de goede uitdaging voor hem of haar. Na een keuze voor een stuk kom je er dan dus achter dat het wel iets dunnetjes bezaait is en je concessies doet t.a.v. de rolverdeling. Niet erg , want in het amateurtoneel is dat de gang van zaken. Iedereen heeft nog meer te doen dan alleen toneel maken en het is uiteindelijk een hobby.

Soms wens ik meer spelers maar tegelijk weet ik dat het op de planken brengen van meerdere stukken in een seizoen een kostenverhaal is en in deze tijd waar het theater bezoek terugloopt, wil je als bestuur van een theatergroep ook garanderen dat er volgend seizoen geld is voor een productie. Trouwens, ik heb niet te klagen over bezoekersaantallen, “De Spooktrein” is wat mij betreft goed bezocht.

Dubbelen dus, overwegen welke spelers 2 partijen kunnen spelen. Het kan dit jaar, want we gaan eenakters spelen van Pirandello. Tegelijk weer lastig want dat vraagt ook weer een extra vaardigheid van de Spelers. Maar ook hier gaan we iets aan doen; de komende weken gaan we werken aan deze vaardigheden zodat ik in juni een goede cast kan selecteren.

Dubbelen dus. Dubbel in mijn geval want voordat we gaan werken aan bovenstaande vaardigheden moeten we het vorige seizoen nog afsluiten. En dat is dubbel voor mij. Een soort van oud en nieuw. Met een evaluatie ronden we begin april de Spooktrein af. Kritisch en wel over wogen kijken we terug en steken hier en daar wat veren weg. Met de voorbereiding van de evaluatie kom ik ook op de leerpunten en denk ik in mijn achterhoofd ook over de casting van het komende seizoen na. Niet dat ik beoordeel n.a.v. het afgelopen seizoen maar meer kijk wat is er nodig om weer een mooie productie neer te zetten. Eigenlijk is het voor mij een doorgaande lijn en zijn de weken voorafgaande aan trainingen en casting weken van omschakelen en doorgaan. Het leven gespiegeld.

Theatergroep Spiegel staat trouwens  open voor geïnteresseerden en nieuwe spelers/acteurs. En bovendien we hebben nog ander producties te vullen.                 Genoeg te doen de komende week. Ik heb er weer zin en verwacht ook  volgend jaar vooral weer een leuk theaterseizoen te hebben met de acteurs van Theatergroep Spiegel.

Philip

10 maart 2014

Een weekend op de planken voorbij. Het was een leuk weekend. Ik hoop dat de spelers tevreden en voldaan zijn gaan slapen. Ik wel. Ik hoop ook dat ons publiek heeft genoten van De Spooktrein. Wat fijn om te zien dat er in deze tijd nog zo veel liefhebbers zijn van theater. Ik ga er vanuit dat, zo vlak voor de verkiezingen, ook de politiek in Ermelo het belang ziet van het in stand houden van de middelen voor de lokale toneelverenigingen En een goede accommodatie, zoals Theater de dialoog blijft onderhouden. Wij gaan sowieso door en gaan de komende weken evalueren, trainen en de opmaat maken voor volgend jaar. In november staan we weer op de planken met een leuk Sinterklaasverhaal en in maart 2015 spelen we stukken van Luigi Pirandello. Ik zit alweer vol leuke plannen, dus ik heb er zin in.

Groet Philip

4

9 maart 2014

Afgelopen dagen stonden in het teken van De Spooktrein. In een prachtig decor mochten we deze komische thriller van Andrew Ridley 2 keer op de planken zetten. En nu is het helaas alweer voorbij. Gelukkig hebben we de foto’s nog en straks ook de dvd, dan kunnen de spelers zelf ook eens zien hoe de Spooktrein voorbij reed. Daarnaast borrelt het natuurlijk al weer van de plannen voor het komende seizoen. Zodra we weten wat het gaat worden kunt u dat hier lezen.

De Spooktrein 2014 - Theatergroep Spiegel

21 november 2013

De cast van het kinderstuk Spoorloos speelde op 20 november maar liefst 3 voorstellingen in de Dialoog van Ermelo. Een heerlijke middag, met prachtige spel, enthousiaste kinderen (en ouders) en de sfeer van 5 december.

Spoorloos

14 november 2013

En weer een prachtig stuk in de krant!

Spoorloos in de krant

2 september 2013

De zomer is weer bijna voorbij en het nieuwe seizoen is weer begonnen. We trappen af op 13 september met de Kick-Off voor Unicef voor alle basisscholen van Ermelo in de Dialoog. Zaterdag 28 september verzorgen we ook het theater rondom de Unicef-loop. Uiteraard weer als Kikker en zijn vrienden. Vanaf 5 september worden ook de repetities hervat van de Spooktrein en de improvisatieclub.

25 juni 2013

Het theaterseizoen voor Spiegel zit er bijna op. De casting van De Spooktrein is geweest. Philip gaat de regie verzorgen.  Maar voor nu staat de zomerstop weer voor de deur. Nog 2 kleine projecten voor de Bibliotheek en het Columbinehuis en dan zit dit seizoen erop. Theatergroep Spiegel wenst u een fijne vakantie. Vanaf september kunt u hier het laatste nieuws weer volgen. En graag tot ziens komend seizoen in het theater.

 

8 & 9 maart 2013

Het zit er weer op, het is weer voorbij. En wat was het weer leuk!! Maanden van repeteren, het zoeken naar het geschikte decor, de kleding en rekwisieten rond 1968, alles om het plaatje compleet te maken. En dan is het opeens weer zover!! En dan is het ook zo weer voorbij…het lot van een theatergroep…En nu?…Nagenieten van 2 succesvolle voorstellingen en over 2 weken mogen we hem zelf gaan bekijken op dvd. Ondertussen zitten we niet stil natuurlijk. Deze week gaan het bestuur, de leescommissie en onze regisseur Philip weer op zoek naar de opvolger van The Odd Couple. Voor de leden staan er weer trainingen op de planning. Dus hou de website in de gaten!!!

The Odd Couple 2013 - www.theatergroepspiegel.nlThe Odd Couple 2013 - www.theatergroepspiegel.nl

14 februari 2013 Ermelo’s weekblad

Gisteren stond er weer een prachtig mooi stuk in het Ermelo’s weekblad.

De cast van The Od Couple door Theatergroep Spiegel

20 januari 2013  Een nieuw jaar met een nieuwe voorstelling The Odd Couple .

We zijn er al even mee bezig maar de tijd begint al weer te dringen.  De spelersgroep is leuk en de repetities zijn een plezier om naar toe te gaan. We kunnen nu op volle stoom verder en het stuk afmaken.  Zoals ik al zei; de tijd begint te dringen en het zal de komende weken vooral afhangen van de werklust en geestdrift van de hele groep.Kleding, rekwisieten en decor worden nu belangrijk en ik moet gaan nadenken over het decor, voor zover ik dat  nog niet heb gedaan.

Ik vind het altijd lekker om in de buurt van de voorstellingsdata te komen. Meestal kondigt die periode zich aan met een dip en de stress van de spelers. Teksten die nog niet volledig geleerd zijn, de roep om kleding en de frustratie van het niet volledig kunnen doorlopen van de voorstelling omdat de regisseur zo loopt te regisseren. Vaak volgt er dan een periode van extra inzet en bereidheid om vaker te repeteren en net iets meer te willen. Kans voor mij om de individuele speler aan te sturen en nog even wat dingen uit te leggen. Op de achtergrond ben ik dan ook iets harder aan het werk en probeer de puntjes op de i te zetten o.a. door te gaan kletsen met mensen om het beeld aan te scherpen. Vaak is er dan ook al de poster waarop HET staat. Als dit proces aan de gang is en mijn beeld klopt, probeer ik de focus al snel weer op het spel te krijgen (vormen van ritme en groepsgevoel).

De laatste 2 weken voor de voorstelling, de periode waarin ik ook wat meer in de dialoog te vinden ben, ben ik bezig met het toneelbeeld en maak afspraken om alles vloeiend te laten verlopen ronde de voorstelling. En dan komt voor velen de kik, de zin om te spelen, zin om de zaal te voelen, de geestdrift om het met z´n allen tot een succes te maken. En dan gaat het snel, volgt de lach, de traan en het applaus.

Nog even, en dan is het zover.

Tot ziens in het theater.

Philip

The Odd Couple Felix en Oscar- www.theatergroepspiegel.nl

21 november 2012 VAST op pakjesavond

Het is weer zover, Sinterklaas is in het land. Natuurlijk dus ook dit jaar weer een kindervoorstelling in de sfeer van 5 december. Dit jaar is de regie in handen van Elke Wiss, die samen met de spelers het stuk VAST bedacht. Een geweldige leuke voorstelling over een groep reizigers die op pakjesavond vast zitten op het vliegveld. Heb je het gemist op 21 november? Niet getreurd want op woensdag 28 november spelen ze het nog 2x.Dit maal in ’t Pietenhuis van Harderwijk.

Vast op pakjesavond- www.theatergroepspiegel.nl

22 september 2012 Unicefloop 2012

Zoals elk jaar is Spiegel weer aanwezig bij de Unicefloop. Ook dit jaar weer prachtig weer, dus geweldig om weer in de huid te kruipen van de vriendjes Kikker, Eend, Haas en Varkentje.

11 mei 2012 Koning Arend verveelt zich..

Voor het openingsfeest van Basisschool De Arendhorst waren we gevraagd om een leuk kinderstuk te maken. Zo ontstond “Koning Arend verveelt zich”, naar een idee van Philip Baalmans en Mirjam Bosveld.

Koning Arend verveelt zich- www.theatergroepspiegel.nl

7 mei 2012 The Odd Couple

Vroeger keek ik heel veel TV, veel in het Duits nagesynchroniseerde films en TV series. In het geniep vaak, mijn ouders hadden het niet in de gaten. Op mijn kamer stond een oude tweede,zwart/wit tv en daar kon ik goed mee overweg. Ik volgde de Oscar uitreikingen op de BBC en begon portretten te verzamelen van mijn favoriete acteurs en actrices. Nog steeds ben ik gek op oude films en een film kijken met mij is; ongevraagd  allerlei achtergrond informatie krijgen over acteurs en de regisseur van de film. Dat wordt me niet altijd in dank afgenomen en een vette SSSST is dan het bedankje. Ik snap dat wel. Bij theatermaken heb je dat niet. Zoals nu, bij het maken van The Odd Couple. The Odd Couple ken ik inderdaad van vroeger en ik heb nu bij voorbaat al plezier van het feit dat ik dit stuk met mijn favoriete acteurs van Spiegel mag maken. Ze zullen me het hemd van het lijf vragen gewoonweg omdat ze de rol van hun leven willen spelen. Ze zullen me smeken om informatie. Ha, en ik zal ze alles vertellen en leren wat ze nodig hebben om te stralen in dit geweldige stuk. En geen eigen invulling dit jaar, geen improvisatie, ik zal streng zijn en duidelijk. Op mijn strepen want zo wil ik het dit jaar. Ik leg de lat hoog en heb het voornemen om Felix en Oscar uit 1968 terug te halen. Dus geen moderne versie maar precies zoals het oorspronkelijk door Neil Simon bedoeld is.Terug naar dat gevoel, de sfeer, de geur en de humor uit die tijd. Ik wil het publiek laten genieten van het kippevelgevoel wat ik vroeger had en nu heb, terwijl ik dit schrijf. De lat ligt hoog, dat weet ik, maar ik heb geen enkele twijfel dat het gaat lukken. Te hoog van de toren?…… we zullen zien,….. u zult zien.

Tot dan,
Philip Baalmans

16 april 2012 The Odd Couple van Neil Simon

Het is alweer 4 weken geleden dat we The Mousetrap speelden.
Inmiddels is iedereen weer van de wolk af en was donderdag 12 april alweer de casting voor de nieuwe productie. Dit keer The Odd Couple (Ontkoppeld) van Neil Simon. Na Kaaljakkers nu ook weer een echt mannenstuk (met 2 kleine vrouwenrollen). Een sterk verhaal met ontzettend veel humor. Philip neemt het regiestokje van Arja weer over. Daarnaast staan er ook weer leuke theateropdrachten op het programma en natuurlijk het kinderstuk voor november 2012. Kortom er staat ons als spelers en u als kijker weer veel leuks te wachten.

18 maart 2012 The Mousetrap

Het is alweer voorbij, zo lang gerepeteerd aan een prachtige mooie thriller en nu is het al weer voorbij. We mogen terug kijken op een ontzettend leuk en leerzaam repetitieproces met 2 mooie voorstellingen en volle zalen. Een proces met een voor de meeste nieuwe regisseur. Arja maakte van het stuk dat al 60 jaar in Londen speelt een nieuwe versie met een prachtig mooi decor.

De muizenval- www.theatergroepspiegel.nl

16 & 17 maart 2012 The mousetrap

De Ermelo’se Theatergroep Spiegel komt in de maand maart met haar jaarlijkse toneelvoorstelling op de planken van Theater De Dialoog in Ermelo. Spiegel heeft dit keer gekozen voor de klassieker ‘The Mousetrap’ van Agatha Christie, en niet zonder reden. Het is namelijk een hommage aan de langstlopende voorstelling ter wereld. The Mousetrap beleefde haar première op 25 november 1952 en wordt al 60 jaar lang onafgebroken uitgevoerd in de theaters van Londen. Het toneelstuk is inmiddels 24.000 keer opgevoerd, en nog steeds zorgen met name toeristen voor uitverkochte voorstellingen. Het door Agatha Christie geschreven hoorspel Three Blind Mice, geschreven voor de 80e verjaardag van Queen Mary, vormde de basis voor dit toneelstuk. Rijk is Agatha Christie overigens nooit geworden van dit toneelstuk. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van haar kleinzoon deed ze hem de rechten cadeau. Het verhaal van The Mousetrap is nog nooit verfilmd, en zal dus tevens tevergeefs gezocht worden in de videotheek. Dit omdat Christie in haar testament heeft laten vastleggen dat het stuk niet verfilmd mag worden zolang het nog in het theater wordt gespeeld. In de toneelwereld geldt The Mousetrap als “Het best bewaarde geheim” en is het stuk inmiddels wereldberoemd en haast “Heilig”.

The Mousetrap speelt zich af in hotel/pension Monkswell Manor in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Een aantal gasten is door de sneeuw opgesloten in het hotel van een jong echtpaar. In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden. Een brigadier van politie bezoekt vervolgens het hotel omdat hij vermoedt dat de moordenaar (of moordenares) zich in het hotel schuilhoudt. De spanning loopt op. De gasten verdiepen zich in elkaars geheimen, maar…The Mousetrap is een thriller, een genre dat Spiegel nog niet eerder heeft gespeeld. Een pittige klus voor de spelers en regisseur Arja Kooistra. Hoe zorg je dat het verhaal voor het publiek spannend wordt en blijft? Hoe houd je tempo in het spel zonder de spanning te verliezen? Hoe voorkom je dat het publiek te vroeg in de gaten krijgt wie de dader is? Allemaal vragen waar de theatergroep de afgelopen zeven maanden tijdens de repetitieavonden antwoord op heeft proberen te vinden. Het repetitieproces zit nu in de laatste fase. De spelers zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en weten steeds beter tot de essentie van het stuk door te dringen. Kleding, rekwisieten en decor worden steeds duidelijker. Oftewel, Spiegel ligt op schema.

23 november 2011 Sinterklaas ging…uit fietsen!

Woensdag was het dan zover, de Sinterklaasvoorstelling. Twee prachtige voorstellingen in de Dialoog. Sinterklaas nam een dagje vrij, de Burgemeester werd noodgedwongen een dagje Sinterklaas en Piet moest daarom de taken van de burgemeester overnemen met alle gevolgen van dien. De kinderen vonden het prachtig en gelukkig kwam alles weer op zijn pootjes ter

13 september 2011 Hoe maak je ook alweer een Sinterklaas voorstelling…?

Hoe maak je ook al weer een Sinterklaasvoorstelling. Ik was even niet met toneel bezig. En ik dacht dat het goed was. Ik dacht dat ik even niet nodig was en vond het wel prima zo. Echter een aantal gemaakte afspraken zetten me aan het denken en aan het werk. Eenmaal weer onder de spelers ging het als vanzelf. In no time waren we weer aan het denken, schrijven, improviseren en spelen. De chemie is weer verrassend te noemen. Met weer oude nieuwe en nieuwe oude spelers zijn we nu weer volop bezig met het maken van nieuwe voorstellingen. Ik vind het weer heerlijk en geniet van de lol die we nu al hebben. Straks als het klaar is komt weer de leegte maar nu is het weer als vanouds. Komt u ook kijken??

Groet, Philip

12 september 2011 Een nieuw seizoen en veel te doen…

De vakantie is voorbij en de repetities zijn weer begonnen. We zijn druk met verschillende stukken/opdrachten en natuurlijk Unicef. Afgelopen vrijdag was er de Kickoff van Unicef in de Dialoog. Het thema van dit jaar: Gezonde voeding voor kinderen in Guatemala. Op zaterdag 24 september kruipen we weer in de huid van Kikker en zijn vrienden en spelen daar weer langs de route voor de kinderen die lopen voor het goede doel.

Dan zijn we ook gevraagd om voorstellingen te verzorgen tijdens de kinderboekenweek en zijn de repetities van het Sinterklaas-kinderstuk (21 december 2011) en The Mousetrap (16 en 17 maart 2012) in volle gang. Een drukke maar ontzettend leuke periode met veel, heel veel toneel

1 juli 2011 Vakantie!!!

Afgelopen donderdag hebben we het seizoen afgesloten met een gezellige avond rondom de vuurkorf met een hapje en drankje. In de week van 22 augustus starten de repetities weer. De cast van “the Mousetrap” is gekozen. Arja Kooistra gaat de regie op zich nemen.  Daarnaast zal Philip het kinderstuk maken, de casting van dit stuk zal na de vakantie plaatsvinden. Hoe en wat horen jullie natuurlijk zo snel mogelijk. Natuurlijk zal Spiegel ook weer van de partij zijn bij de Unicef-loop van Ermelo en er staat nog veel meer op stapel, maar daarover na de vakantie. Wij van Spiegel wensen jullie allemaal een fijne vakantie en tot snel!

11 & 12 maart 2011. Gebroken ijs

Het zit er weer op, het is weer voorbij. Na een lang, maar erg gezellig repetitie proces mochten we dan eindelijk op reis. Naar Noorwegen met een cruiseschip. Wat was dit toch een geweldig leuk stuk om te spelen. Heerlijke rollen, met veel humor, maar ook met veel diepgang. Met een goed gevoel mogen we terug kijken op 2 mooie avonden toneel. En nu?… Heel even niks. Met een week of 3 beginnen de toneel trainingen voor de hele groep weer. En daarna start de casting voor het nieuwe stuk dat we in maart van 2012 op de planken mogen zetten. Dit keer een thrilller en wat voor één… The Mousetrap van Agatha Christie! Daarnaast komen we natuurlijk ook weer in november met een kinderstuk. En Theatergroep Spiegel bestaat dit jaar 15 jaar, maar daarover later meer. Het beloofd dus weer een mooi seizoen te worden.

Gebroken ijs- www.theatergroepspiegel.nl

10 & 11 december 2010 Kerst in de vesting Elburg

Ook dit jaar waren we uitgenodigd om samen met onze vrienden en collega’s van TopTheater Elburg weer straattheater te brengen bij Kerst in de vesting. Elk jaar gaat Elburg 2 dagen terug naar de tijd van In de Soete Suikerbol. De boekjes van W.G. van de Hulst, over avonturen van de bolle bakker en zijn magere vrouw staan centraal voor de sfeer in het hart van Elburg. De hele vesting is omgetoverd en de auto’s zijn vervangen door karren en koetsjes met paarden. De bewoners van de vesting zien eruit als bewoners uit het verleden en de kleine straatjes zien er authentiek uit. De sfeer is geweldig. Allerlei ouderwetse lekkernijen worden te koop aangeboden en natuurlijk zijn de echte suikerbollen te koop bij ..jawel… Bakkerij de Soete Suikerbol. Koren zingen, figuranten laten je geloven dat je het verleden bent ingestapt en wij mochten optreden als de bolle bakker, zijn vrouw, de koning en zijn gevolg.  Geweldig leuk om te doen. Mocht je het gemist hebben, volgend jaar is er weer Kerst in de vesting.

1 december 2010 Speelgoedstuk

Drie keer hebben ze hem inmiddels gespeeld. De spelers van SpeelGoedStuk. Het kinderstuk in de sfeer van 5 december is een toneelstuk met veel humor en een feestje om naar te kijken. Alle rollen werden prachtig neergezet. Eigenlijk zou het nu alweer voorbij zijn, maar morgen mogen ze nog 1x in de huid kruipen van opa, oma, Piet en Speelgoed. Hoe fijn is dat??

7 november 2010 bericht over de voorstelling van Spiegel (Op de site van voetbalclub SFC 58 uit Emelo)

Theatergroep Spiegel brengt woensdag 24 november voor de tweede keer de Sinterklaas familievoorstelling op de planken van theater De Dialoog in Ermelo. Na de voorstelling” Het vergeten boek” van vorig jaar brengt Spiegel dit jaar wederom een eigen productie: SpeelGoedStuk. Naast de grote voorstelling voor volwassenen in de maand maart richt Spiegel zich ook op theater voor kinderen. Spiegel levert met een openluchtvoorstelling jaarlijks een bijdrage aan de Unicefloop. Vorige maand hebben zij in het kader van de Kinderboekenweek een voorstelling op de Ireneschool in Ermelo verzorgd. Vanaf de zomervakantie is er onder regie van Philip Baalmans iedere dinsdagavond intensief gerepeteerd voor de voorstelling. SpeelGoedStuk gaat over opa Herman en oma Swaantje. Het is buiten koud en guur waardoor het bejaarde echtpaar niet veel meer buiten komt. Maar.., gestommel van buiten wekt hun nieuwsgierigheid. Wat is zwarte piet toch allemaal druk met het sjouwen van dozen met speelgoed? Het is een echte familievoorstelling voor kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s. En, wellicht een geschikt kindvriendelijk alternatief voor de nu al veelbesproken bioscoopfilm “Sint” van Dick Maas.

25 september 2010 Unicefloop 2010

Het was weer zover, de Unicefloop in Ermelo. De zon scheen, een prachtige locatie om te spelen en iedereen had weer zijn best gedaan om er zo mooi mogelijk uit te zien als Kikker, Eend, Varkentje, Haas of Rat.

Unicefloop 2010-www.theatergroepspiegel.nl

12 september 2010 Monumentendag Ermelo

Vandaag mochten onze spelers 100 jaar terug in de tijd. Als kruier, snoepverkoopsters, boer en echtpaar op stand liepen zij door het centrum van Ermelo.

Monumentendag Ermelo- www.theatergroepspiegel.nl

27 mei 2010 Nieuw bloed

Het lijkt wel weer zo’n spiegel titel. Nee, het gaat over de nieuwe spelers die we mogen begroeten op de trainingen van onze theatergroep. Ik hoop dat ze ook blijven om in de toekomst een welkome aanvulling te zijn in de verschillende casts. Het is leuk om te zien dat er nog altijd een drempel is om überhaubt te gaan toneelspelen. Precies het zelfde zoals ik dat voelde ruim 20 jaar geleden. Altijd wel willen, maar niet durven. Op de vloer blijkt dat er talent zit in iedere nieuwe aanmelding. Kortom als je het voelt neem dan ’s de stap om contact te maken of om een voorstelling te komen bekijken. Ik wilde eigenlijk iets anders vertellen……..O ja, de nieuwste titel is “Gebroken ijs” een komedie van Haye van der Heyden. We zijn nu dus aan het casten en trainen. En dat casten valt niet mee. Met maar 7 rollen te vergeven en nu er weer genoeg aanbod in spelers is, is de luxe van de keuze tegelijkertijd een last. Uiteraard wil iedereen een rol in het stuk en zijn er ook een paar te bescheiden Maar ik moet weer kiezen. Tuurlijk wil ik de spelers die het beste in het profiel passen, maar er zijn ook mensen aan de beurt. Deze mensen hebben vorig seizoen niet of nauwelijks gespeeld, dus eerlijk is eerlijk. Lastig is lastig. De spelers kennen het stuk nauwelijks en weten niet zo goed wat ze in een casting moeten laten zien. We komen er wel weer uit, maar het kost de nodige hoofdbrekens. Intussen weten we ook, dat we voor november weer een kinderstuk, een sinterklaasvoorstelling gaan maken, dus daarin kunnen ook weer de nodige spelers terecht. Dat geeft lucht, maar dat moet dan ook nog wel even gemaakt worden. Het spelen voor kinderen is een vak appart. Dus dat wordt wel weer hard werken. Kortom ik ben er nog niet klaar mee. Ik ga in beide gevallen de regie op me nemen en zal via de blog op deze site jullie op de hoogte houden van de vorderingen. De cast, foto’s ed. Je komt ze hier tegen. Wens me maar succes ik heb het nodig.

Groet Philip, de regisseur

14 maart 2010 Zwijgend Dood

Het was een heftig proces voor de spelers en regisseur van Zwijgend Dood. De wens was er al langer, maar kwam nu daadwerkelijk uit….een toneelstuk, zelf bedacht en geschreven. Vanaf de zijlijn mocht ik meekijken naar de ontwikkelingen rondom Zwijgend dood. Vrijdag was het eindelijk zover…het eindresultaat….Het decor bestond uit slechts 6 stoelen en 1 tafel. Het lichtplan nam de rest van het decor voor zijn rekening. Vol bewondering mocht ik kijken naar een mooi ontroerend toneelstuk. De spelers speelden vol overgave hun rol, het totale plaatje was prachtig. De reactie van het publiek achteraf deed de rest.

Desirée

Zwijgend Dood- www.theatergroepspiegel.nl

12 februari 2010…Bijna klaar!

Als de poster klaar is dan is het ook echt tijd dat de voorstelling ook af is. Normale gang van zaken meestal. Nog precies 4 week en we staan weer in de Dialoog te Ermelo. Het viel niet mee, een eigen verhaal, eigen teksten en dan nog alles op de juiste plaatst in het stuk verwerken. En dan schrappen en schrijven en weer schrappen en… de spelers werden er gek van steeds maar weer die veranderingen. Zo werkt dat in een improvisatie stuk. Steeds nieuwe ideeen en veranderende inzichten. Mijn creatief proces blijft doorgaan en dat zal ook de komende weken nog wel zo zijn. Vanaf nu richt ik me meer op het beeld, de kleuren, de muziek en de timing. Erg belangrijk. Het stuk is immers allang geschreven. Ik gaf richting en de spelers volgden mijn inbreng en bedachten en improviseerden de schoonste scene’s. Jammer genoeg kunnen we ze niet allemaal gebruiken, het risico dat het publiek het dan helemaal niet begrijpt is dan nog groter. Het is een angst, maar Rein heeft het goed omschreven in het persbericht. Al zappend nemen we het publiek mee door een deel van de geschiedenis van een gezin. 

Het stuk zal vele vragen, maar wat mij betreft hopelijk ook veel herkenning oproepen.
Wat vooral belangrijk is, is dat deze manier van werken, improviseren, de spelers nieuw spel heeft opgeleverd. Niet meer uit het boekje maar met gevoel. Ze brengen mooi ingeleefd spel en daar gaan we de komende 4 weken nog even een flink schepje bovenop doen. Ik ben al nerveus, omdat er veel van mij in zit, maar ook trots dat we dit spel kunnen delen met ons publiek. Het is een verdrietig verhaal, maar het spel van de cast zal zeker weten, vele glimlachen doen ontstaan.

Tot dan. Philip

27 december 2009 We zaten erin!!!!

Woensdag 23 december was het zover. Met de figuranten van Spiegel naar de film DE HEL VAN ’63. Philip was de vrijdag ervoor al geweest en had zichzelf al 8 keer!!!! kunnen bekijken. Nu zaten wij ook in spanning in de bioscoopstoel. En ja hoor, het was even zoeken, maar iedereen zag zichzelf 1 of meerdere keren voorbij komen. De film zelf was erg goed, mooi gemonteerd ook. Dat we daar aan mee mochten werken was toch wel speciaal.

De hel van '63De hel van '63

16 december Op naar 2010

Na de Sinterklaasvoorstelling en het geweldige succes in Elburg sta ik nog toe dat we (volgens de krant) samen na de film gaan, maar dan moeten de neuzen echt definitief in de richting van 2010. De nieuwste voorstelling van Spiegel is al bijna klaar. 12 en 13 maart staan we weer op de planken. Vanaf afgelopen zomer laten de spelers, op mijn verzoek, het achterste van hun tong zien. Zonder een script vooraf, wordt er erg hard en gepassioneerd gewerkt aan een mooie voorstelling. Een stuk met eigen teksten en eigen emoties. Spiegel laat zien dat het naast komedie ook kan ontroeren. Op deze plek maak ik binnenkort de titel bekend en zal ik meer vertellen over het stuk. Ik weet zeker dat het publiek in 2010 verrast zal zijn door Theatergroep Spiegel.

Tot snel, Philip

13 december 2009 Kerst in de vesting dag 2

Ook zaterdag was het weer genieten in Elburg. Leuke goed bekeken voorstellingen. En een hoop schik natuurlijk. Wel nog meer lagen kleding aan, want het was echt winterweer. We hadden deze dag 3 uur zelf te besteden tijd en ook dat was ook een feestje. Even gezellig de stad in, de sfeer bekijken en proeven natuurlijk!  Toppertjes bedankt!! We vonden het erg leuk om met jullie samen te spelen en we denken met veel plezier terug aan 2 prachtige dagen. En voor wie het gemist heeft….bekijk de foto’s eens!

12 december 2009 Kerst in de Vesting dag 1

Gisteren vertrokken we met 8 personen richting Elburg. Daar werden we opgewacht in kasteel Elburg, het centrum voor figuratie en toneel. Rekken vol met kleding hingen klaar voor alle mensen die even 100 jaar terug gingen in de tijd. Snel kleden we ons om tot de personages van In de Soete suikerbol van W.G van de Hulst. We mochten samen spelen met onze collega’s van Top Theater uit Elburg. Dat was een erg leuke samenwerking.

We speelden bakker, bakkersvrouw, koning, Louw, beul ,oppergeneraal of opper hofkok op 2 locaties in de stad. De sfeer, (Elburg was natuurlijk ook 100 jaar terug in de tijd) het publiek, de gezelligheid….echt super. En straks mogen we weer. …..Elburg, we komen er weer aan

23 september 2009 Het vergeten boek

Tante Viola, de tante van Thijs en Ellen woont in St. Nicolaasga, in Friesland. Vroeger logeerden Thijs en Ellen vaak bij tante en daar hadden altijd veel lol op zolder. Nu is tante wat ouder en een beetje ziek en moet ze gaan verhuizen. Thijs en Ellen, allebei ook wat ouder, mogen de zolder opruimen. Alle spullen van vroeger liggen er nog, leuk. Maar tijdens het opruimen doen ze weer een spannende ontdekking. Een spannend verhaal in de sfeer van 5 december.

Woensdag 25 november 2009  Aanvang: 13.30 UUR en 15.30 uur

5 september 2009 De dag van het platteland

Vandaag waren we uitgenodigd voor een figuratieklus op de dag van het platteland van Welkoop Harderwijk. De weerberichten waren zeer slecht…90% kans op regen, maar vol goede moed gingen we richting Welkoop. Na een rondje over de buitenplaats transformeerden we ons tot meneer Boon, verkopers van de Hamca, een nieuw soort huisdier, de storingsdienst en een filmploeg van Veluwe tv, een visser en een vlinderman.

16 augustus 2009 Nog even en dan gaan we er weer tegenaan

De vakantie bijna voorbij. Bij mij begint het alweer te kriebelen. Het wordt, zoals al eerder gezegd, een druk na seizoen. Volgende week beginnen de scholen alvast weer en als we weer wat gewend zijn aan het ritme kunnen we ons weer helemaal geven. Sommigen hebben zich alvast verkeken op de toezeggingen die ze hebben gedaan en hebben alweer een stapje terug gedaan. Hopende dat anderen toch de moed hebben om weer iets moois te maken ben ik, op papier en in mijn hoofd, al weer druk met nieuwe ideeën. Het kost moeite, maar dat heb ik vaker gezegd; ik heb mijn spelers nodig om (nagenoeg) niets tot iets te laten groeien. Binnen Theatergroep Spiegel is de wisselwerking in het hele proces altijd al een must geweest. Ik heb er zin in en ik hoop dat ik de spelers van Spiegel en ook nieuwe spelers weer terug mag zien op de repetities.

tot snel Philip

8 juli 2009 Vakantie?!?!

Het theaterseizoen is voor spiegel voorbij. Nu 8 juli, lijkt het rustig. De meeste mensen zijn hun koffers aan het pakken en vergeten even Theatergroep Spiegel. Rust is nodig voor de speler van Spiegel want er staat in het naseizoen veel op stapel. De regie van het kinderstuk is opgestart en Erik, Desiree, Gerrit, Gerdien en Sander weet wat ze te doen staat. Op 25 november moet het Sinterklaasstuk klaar zijn. Er wordt dan 2 keer in de dialoog opgetreden. Verder zijn contacten gelegd om al vroeg in september weer iets aan lokatie entertainment te doen in Harderwijk. Op 11 september is de Kick off van de unicefloop. Een inspirerende middag voor groep 7 en 8 van het basis onderwijs om vervolgens sponsors te werven voor de loop op 26 september. Martin, Liesbeth en Philip zullen hier een theatrale draai aan geven. Ook tijdens de unicefloop zal er onderleiding van Nico weer een leuk kinderverhaal worden omgezet in Theater. En .. 11 en 12 december doet Theatergroep Spiegel mee met Kerst in de Vesting in Elburg. Een samenwerking met Toptheater uit Elburg. In een aantal sfeervolle scene’s zullen we kerst aankondigen. En tijdens dit alles zijn we ook nog bezig om op 12 en 13 maart 2010 een splinternieuw stuk op de planken brengen in de Dialoog. Theatergroep Spiegel en Film? In November gaat DE HEL VAN 63 in premiere. Hierin ook Spelers van Spiegel. En verder werkt Philip als Regisseur mee aan de film FREAK. Een leuk filmproject over hangjongeren. Deze film wordt met inwoners en jeugd van Ermelo opgenomen in het centrum van Ermelo. En ook deze Film gaat aan het eind van het jaar in de Dialoog in Premiere. Een druk naseizoen dus.

Ik wens, namens Theatergroep Spiegel, iedereen een Fijne vakantie en ik hoop van harte iedereen na de vakantie weer in goede gezondheid terug te zien.

28 juni 2009 Wat was het weer leuk!

Gisterenavond mochten we een benefiet-voorstelling spelen van De Ware Vriend. Dit deden we met name voor Stichting Christine, maar natuurlijk ook een beetje voor onszelf. Want de kans om nogmaals in z’on prachtig stuk te mogen spelen laat je niet voorbij gaan natuurlijk. Even zaten we nog in de stress. Nico hielp mee met het opzetten van de podiumdelen voor de band. Daarbij raakte zijn pink tussen de delen en het leek erop,dat hij een deel van zijn pink moest missen. Samen met Sander en Sjarenka ging hij richting Harderwijk voor de eerste hulp. Gelukkig was er niks gebroken en na een vakkundige zorg van de verpleging stond hij erop om toch te spelen. Om 8 uur was het zover en mochten we ondanks het weer spelen voor een volle zaal. Geweldig weer om te mogen doen en een goed gevoel dat we wat hebben kunnen bijdragen voor de vrouwen in Congo. Zou dit nu echt de allerlaatste keer zijn geweest voor De Ware Vriend? Al die mooie kostuums voorgoed in de kast….

Hopelijk nog eens….