In maart 2025 speelt Theatergroep Spiegel ‘Droom van een vrouw’ van Alan Ayckbourn

Regie: Philip Baalmans

Spelers: Bas van Arkel, Martin Bezemer, Erik Grootendorst, Arnike van den Hoek, Otto Jager, Veronica Romijn en Willem de Rijk, en Manon Visser

Kleding & assistentie Liesbeth van Beek & Desirée Foppen

Op 1 en 2 maart 2024 speelde Theatergroep Spiegel twee éénakters, Mijn Slappe Komedie & De Lieve Waarheid

Regie: Martin Bezemer en Philip Baalmans

Spelers: Bas van Arkel, Liesbeth van Beek, Desiree Foppen, Erik Grootendorst, Karien Hermanns, Arnike van den Hoek, Otto Jager, Ronnie Regeling, Veronica Romijn en Willem de Rijk, en Manon Visser

Theatergroep Spiegel, december 2023

Op 2 december 2023 speelde Theatergroep Spiegel ‘Speelgoedstuk’

Buiten is het donker en koud. Binnen heeft opa de kachel toch maar even iets hoger gezet en oma breit warme sokken voor opa. Maar wat is dat voor gestommel in de schuur van opa? En waarom doet Piet zo geheimzinnig?

Een Sinterklaas voorstelling vanaf 3 jaar.

Regie: Philip Baalmans  

Spelers: Philip Baalmans, Liesbeth van Beek, Martin Bezemer, Desiree Foppen, Erik Grootendorst, Arnike van den Hoek, Otto Jager, Veronica Romijn en Manon Visser

Kleding: Liesbeth van Beek

Op 26 november speelde Theatergroep Spiegel De zus van sint

Wat als je enorm fan bent van Sinterklaas, een hele Sinterklaas verzameling hebt en er komt een programma op tv… Heel Holland verzamelt Sint, met als hoofdprijs een etentje met de enige echte Sint. Dan doe je mee toch?? Silvia en Sibbel wel.
Maar wat als jij enorm fan van Sinterklaas bent, geen bijzondere verzameling hebt, maar toch een kans ziet om mee te doen aan Heel Holland verzamelt Sint, om dan je grote idool te ontmoeten, dan pak je die kans toch? Piet wel.

Nina presenteert Heel Holland verzamelt Sint maar scoort eigenlijk liever nieuwtjes. Zeker als blijkt dat Sint misschien wel een zus heeft.

Spelers: Philip Baalmans, Otto Jager, Karien Hermanns, Veronica Romijn en Manon Visser

Regie & script: Desirée Foppen

Regie-assistent & kleding: Liesbeth van Beek

Op 14 & 15 oktober 2022 speelde  Theatergroep Spiegel Bedkwartet van Alan Ayckbourn. 

Joviale Maarten en zijn vrouw Karin hebben voor de housewarming al hun vrienden uitgenodigd. Helaas wordt het feestje al snel verstoord als één stel besluit om een echtelijke ruzie daar uit te vechten. Oude liefde, jaloezie en onzekerheden zorgen voor hilarische omstandigheden in drie slaapkamers.

Theatergroep Spiegel komt in hun jubileumjaar terug op een eerder gespeeld stuk in hun geliefde genre. Geen klucht, geen komedie, maar een Bedkwartet.

Spelers: Martin Bezemer, Erik Grootendorst, Karien Hermanns, Arnike van den Hoek, Otto Jager, Ronnie Regeling, Veronica Romijn en Manon Visser

Regie: Philip Baalmans

Regieassistente & kleding: Liesbeth van Beek

Op 13 & 20 juli en 10 & 17 augustus 2022 speelt Theatergroep Spiegel “De koning verveelt zich” naar het stuk ” Koning Max verveelt zich ” van  Mirjam Bosveld en Philip Baalmans

Verveel jij je wel eens? De koning wel en niet zo’n klein beetje ook. Hij geeft zijn lakei
de opdracht om iets leuks te verzinnen, maar dat is nog niet zo makkelijk, want de koning is niet snel tevreden. En dan wil de koningin ook nog van alles en dat wil de koning al helemaal niet… Zou de dokter een oplossing weten?
 
Spelers: Erik Grootendorst, Arnike van den Hoek, Karien Hermanns, Otto Jager, Veronica Romijn, Manon Visser, Willem de Rijk, en Liesbeth van Beek
 
regie : Desirée Foppen
 

 

Op 23 & 30 november 2019 speelde Theatergroep Spiegel “Sint tussen de Sterren”

Joppe wil het liefst gewoon thuis pakjesavond vieren. In plaats daarvan moet hij met zijn moeder mee naar de opnamestudio. Zijn moeder werkt bij de televisie en er wordt een show opgenomen waarbij ‘beroemde sterren’ een act doen voor Sinterklaas. Helaas Joppe is niet beroemd. Ook heeft hij geen talent. Dus op een podium, op de stip gaan staan, voor de televisiecamera’s, dat wordt vast niks! Zo krijgt hij sinterklaas niet eens te zien dit jaar! Maar bij de opnames van de show gaat het één en ander heel erg mis. Beroemdheden komen niet opdagen of durven niet meer! Zou sinterklaas dan nog wel komen? Of kan Joppe het toch nog oplossen?

‘Sint tussen de Sterren’ is een voorstelling voor kinderen van 3 tot 10 jaar over durf, jezelf zijn, krokodillen, vriendschap en Sinterklaas.

Spelers: Toon Hollanders, Filonka Huizinga, Mascha Kool, Veronica Romijn en Joost Wapenaar

Regie: Wietske Hollanders

Kleding, decor en assistentie: Liesbeth van Beek

Op 22 juni speelde Theatergroep Spiegel ‘ Ron & Juliëtta’

Twee strijdende partijen. Twee geliefden in de nacht. Een fragment uit een bekende klassieker, die zich afspeelt op het circusterrein van Circus Capuletti.

Spelers: Veronica Romijn, Martin Bezemer, Wietske Hollanders en Toon Hollanders

Regie en bewerking: Henriëtte van Ameijde

 

Op 26 april & 3 mei speelde Theatergroep Spiegel ‘Wolf wil verhuizen’.

Er was eens…een Wolf op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Het bos in Ermelo is mooi groen. Er is genoeg te eten en een mooie heide om lange wandelingen op te maken. Maar de dieren in het bos, Hert, Zwijn en Schaap, maken zich een beetje zorgen. Weet de Wolf zich wel te gedragen? En zijn de schaapjes op de hei wel veilig? Want iedereen kent de verhalen over de Wolf wel. Van Roodkapje, de Zeven Geitjes en al die andere. Zou dit verhaal goed aflopen? Uil denkt van wel….

Spelers: Liesbeth van Beek ,Erik Grootendorst en Veronica Romijn
Regie: Wietske Hollanders

 

Op 8 & 9 maart speelde Theatergroep Spiegel “De Grens” naar het boek van Harry Mulisch

“De Grens” is een verhaal van de 61-jarige Joachim Lichtbeeld. Een keurige man die wekelijks samen met zijn vrouw zijn schoonmoeder bezoekt. Onderweg raakt hij, samen met zijn vrouw in benarde omstandigheden. Hij probeert de aandacht te trekken van omstanders maar met een teleurstellend resultaat.

Dit is slechts het begin van een opmerkelijk verhaal. Getart door regels en de zorgen om zijn vrouw besluit hij uiteindelijk om een brief te schrijven aan de Koningin, de enige die boven de wet staat.

“Ik zal U, Majesteit, niet belasten met de overpeinzingen bij het machteloos terneerliggende lichaam van mijn echtgenote (…) aangezien deze van geen direct belang zijn voor mijn verzoek….”

Een goed geschreven, voor ieder herkenbaar verhaal, die de lezer en in dit geval het publiek de waanzin van het bureaucratie en de pijnlijke eenzaamheid spiegelt.

Spelers: Henriëtte van Ameijde, Martin Bezemer, Veronica Romijn en Willem de Rijk.

Script & regie: Philip Baalmans

 

Op 24 november & 1 december speelde Theatergroep Spiegel Muizenissen, Rozengeur & Marsepein van Desiree Foppen

Kennen jullie Joep, Joris & Josien nog? De muizenvriendjes die bij Mollie in de molen wonen? Ze zijn weer terug voor een nieuw avontuur.

Het is bijna 5 december. De directeur gaat trouwen. Sinterklaas komt ook op de bruiloft en de directeur heeft aan Mollie gevraagd of zij een grote bruidstaart van marsepein wil maken. Mollie doet dat graag, maar is wat grieperig. De muizenvriendjes besluiten dat de bruiloft dan maar zonder taart moet. De directeur denkt daar heel anders over en bedenkt een plannetje. Wat kunnen de muizen doen? Ze zijn zo klein…of toch niet?

Muizennissen, Rozengeur & Marsepein is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar in de sfeer van 5 december. Over vriendschap en gezellig samen zijn. Ook al ben je nog zo klein, in daden kun je groot zijn.

Spelers: Erik Grootendorst, Wietske Hollanders, Ronnie Regeling, Veronica Romijn en Willem de Rijk.

Regie & script: Desirée Foppen

Regie-assistent: Liesbeth van Beek

 

Op 25 juli, 8 & 22 augustus 2018 speelde Theatergroep Spiegel “Ür”

Oh oh, je zal toch met een professor in huis wonen…. en ook nog eentje die alle apparaten in huis gebruikt om er een tijdmachine van te bouwen. Zou de tijdmachine echt werken?
En wat als je dan een cake probeert te bakken en de machine slaat op hol? Dan is de professor verdwenen…. en staat Ür in de kamer, uit de oertijd!
Zou Ür kunnen helpen om de cake alsnog te bakken? Is het allemaal een grap? Of is het echt?
Als er uit de machine nog een oermens komt, wordt het toch wel heel vreemd allemaal!

Misschien kunnen wij wel iets van de oermensen leren en leren de oermensen iets van ons.
Zouden we de professor weer kunnen terughalen uit de oertijd? En willen de oermensen wel weer terug naar hun eigen tijd? Een dolle boel wordt het zeker!

Voor alle kinderen (en hun ouders, opa’s en oma’s) tussen 3 en 10 jaar oud.
Kom kijken en geniet mee van ‘Ür’!

Spelers: Henriëtte van Ameijde, Martin Bezemer, Erik Grootendorst, Toon Hollanders en Veronica Romijn

Assistentie: Liesbeth van Beek & Wietske Hollanders