In oktober 2022 komt Theatergroep Spiegel met een jubileumstuk. Wij bestaan dit seizoen 25 jaar en gaan voor een stuk uit het verleden. Bedkwartet van Alan Ayckbourn. Een heerlijke komedie met diepgang.

Regie: Philip Baalmans 

Regie -assistent: Liesbeth van Beek

Spelers: Martin Bezemer, Erik Grootendorst, Arnike Hamstra, Karien Hermanss, Otto Jager, Ronnie Regeling, Veronica Romijn en Manon Visser

Op 23 & 30 november 2019 speelde Theatergroep Spiegel “Sint tussen de Sterren

Joppe wil het liefst gewoon thuis pakjesavond vieren. In plaats daarvan moet hij met zijn moeder mee naar de opnamestudio. Zijn moeder werkt bij de televisie en er wordt een show opgenomen waarbij ‘beroemde sterren’ een act doen voor Sinterklaas. Helaas Joppe is niet beroemd. Ook heeft hij geen talent. Dus op een podium, op de stip gaan staan, voor de televisiecamera’s, dat wordt vast niks! Zo krijgt hij sinterklaas niet eens te zien dit jaar! Maar bij de opnames van de show gaat het één en ander heel erg mis. Beroemdheden komen niet opdagen of durven niet meer! Zou sinterklaas dan nog wel komen? Of kan Joppe het toch nog oplossen?

‘Sint tussen de Sterren’ is een voorstelling voor kinderen van 3 tot 10 jaar over durf, jezelf zijn, krokodillen, vriendschap en Sinterklaas.

Spelers: Toon Hollanders, Filonka Huizinga, Mascha Kool, Veronica Romijn en Joost Wapenaar

Regie: Wietske Hollanders

Kleding, decor en assistentie: Liesbeth van Beek

Op 22 juni speelde Theatergroep Spiegel ‘ Ron & Juliëtta’

Twee strijdende partijen. Twee geliefden in de nacht. Een fragment uit een bekende klassieker, die zich afspeelt op het circusterrein van Circus Capuletti.

Op 26 april & 3 mei speelde Theatergroep Spiegel ‘Wolf wil verhuizen’.

Er was eens…een Wolf op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Het bos in Ermelo is mooi groen. Er is genoeg te eten en een mooie heide om lange wandelingen op te maken. Maar de dieren in het bos, Hert, Zwijn en Schaap, maken zich een beetje zorgen. Weet de Wolf zich wel te gedragen? En zijn de schaapjes op de hei wel veilig? Want iedereen kent de verhalen over de Wolf wel. Van Roodkapje, de Zeven Geitjes en al die andere. Zou dit verhaal goed aflopen? Uil denkt van wel….

Spelers: Liesbeth van Beek ,Erik Grootendorst en Veronica Romijn
Regie: Wietske Hollanders

 

Op 8 & 9 maart speelde Theatergroep Spiegel “De Grens” naar het boek van Harry Mulisch

“De Grens” is een verhaal van de 61-jarige Joachim Lichtbeeld. Een keurige man die wekelijks samen met zijn vrouw zijn schoonmoeder bezoekt. Onderweg raakt hij, samen met zijn vrouw in benarde omstandigheden. Hij probeert de aandacht te trekken van omstanders maar met een teleurstellend resultaat.

Dit is slechts het begin van een opmerkelijk verhaal. Getart door regels en de zorgen om zijn vrouw besluit hij uiteindelijk om een brief te schrijven aan de Koningin, de enige die boven de wet staat.

“Ik zal U, Majesteit, niet belasten met de overpeinzingen bij het machteloos terneerliggende lichaam van mijn echtgenote (…) aangezien deze van geen direct belang zijn voor mijn verzoek….”

Een goed geschreven, voor ieder herkenbaar verhaal, die de lezer en in dit geval het publiek de waanzin van het bureaucratie en de pijnlijke eenzaamheid spiegelt.

Spelers: Henriëtte van Ameijde, Martin Bezemer, Veronica Romijn en Willem de Rijk.

Script & regie: Philip Baalmans

Op 24 november & 1 december speelde Theatergroep Spiegel Muizenissen, Rozengeur & Marsepein

Kennen jullie Joep, Joris & Josien nog? De muizenvriendjes die bij Mollie in de molen wonen? Ze zijn weer terug voor een nieuw avontuur.

Het is bijna 5 december. De directeur gaat trouwen. Sinterklaas komt ook op de bruiloft en de directeur heeft aan Mollie gevraagd of zij een grote bruidstaart van marsepein wil maken. Mollie doet dat graag, maar is wat grieperig. De muizenvriendjes besluiten dat de bruiloft dan maar zonder taart moet. De directeur denkt daar heel anders over en bedenkt een plannetje. Wat kunnen de muizen doen? Ze zijn zo klein…of toch niet?

Muizennissen, Rozengeur & Marsepein is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar in de sfeer van 5 december. Over vriendschap en gezellig samen zijn. Ook al ben je nog zo klein, in daden kun je groot zijn.

Spelers: Erik Grootendorst, Wietske Hollanders, Ronnie Regeling, Veronica Romijn en Willem de Rijk.

Regie: Desirée Foppen

Regie-assistent: Liesbeth van Beek

Op 25 juli, 8 & 22 augustus speelde Theatergroep Spiegel “Ür”

Oh oh, je zal toch met een professor in huis wonen…. en ook nog eentje die alle apparaten in huis gebruikt om er een tijdmachine van te bouwen. Zou de tijdmachine echt werken?
En wat als je dan een cake probeert te bakken en de machine slaat op hol? Dan is de professor verdwenen…. en staat Ür in de kamer, uit de oertijd!
Zou Ür kunnen helpen om de cake alsnog te bakken? Is het allemaal een grap? Of is het echt?
Als er uit de machine nog een oermens komt, wordt het toch wel heel vreemd allemaal!

Misschien kunnen wij wel iets van de oermensen leren en leren de oermensen iets van ons.
Zouden we de professor weer kunnen terughalen uit de oertijd? En willen de oermensen wel weer terug naar hun eigen tijd? Een dolle boel wordt het zeker!

Voor alle kinderen (en hun ouders, opa’s en oma’s) tussen 3 en 10 jaar oud.
Kom kijken en geniet mee van ‘Ür’!

Spelers: Henriëtte van Ameijde, Martin Bezemer, Erik Grootendorst, Toon Hollanders en Veronica Romijn

Assistentie: Liesbeth van Beek & Wietske Hollanders