In mijn studententijd speelde ik met een groep vrienden “Een zomerzotheid” (Cissy van Marxveldt). Ik had veel plezier in de rol van Reep (vooral in zijn woede-uitbarstingen), maar verder dan dat is het heel lang niet gekomen. Wel heb ik het altijd leuk gevonden om mijn kinderen te vermaken (als je ’t hen vraagt misschien vervelen) met spel en heb ik in trainingen voor mijn werk als coach altijd veel plezier beleefd aan rollenspellen, maar heb er al die jaren nooit aan gedacht dat het leuk zou zijn om er iets anders mee te doen dan dat.

Totdat ik verhuisde naar Harderwijk en me afvroeg wat ik nu eens met m’n vrije tijd zou gaan doen. Waarom geen toneel? Nietsvermoedend googelde ik wat en mocht komen kennismaken op een repetitieavond van Theatergroep Spiegel in Ermelo, hun eerste na meer dan een jaar Covid-pauze. En wat een geweldige club mensen bleek dit te zijn!

Wat leuk dat ik ook meteen kon komen mee-oefenen voor Bedkwartet, de voorstelling die we na nog wat lockdown-hindernissen op 14 en 15 oktober 2022 hebben mogen spelen. Wat een avontuur en een belevenis was het om met elkaar een proces van oefenen door te maken, een voorstelling neer te zetten en je publiek een leuke avond te bezorgen.

Een eer en een groot plezier om Spiegelaar te mogen zijn!

Spiegel-speellijst:

  • 2024 De Lieve Waarheid: Antoine Bedman
  • 2023 Speelgoedstuk: Ken
  • 2022 De zus van Sint: Piet van de post
  • 2022 Bedkwartet: Nick
  • 2022 De koning verveelt zich: koning