Carmen Theatergroep Spiegel.

Hai, mijn naam is Carmen Nichting.

Al zolang ik me kan herinneren speel ik toneel, zing en dans ik, of bedenk (en vertel) een verhaal. Op school rende ik al het podium op, nog voordat de rollen waren verdeeld. Ooit eens zei een moeder van een vriendinnetje “Carmen speelt niet het paard, ze IS het paard” (en dat ging niet over mijn verschijning 😉 ). Zo bleef ik eens als enige in mijn rol, terwijl al mijn klasgenoten de slappe lach kregen op het podium. Dit was natuurlijk hilarisch voor het publiek, maar voor mij was het een bloedserieuze zaak. Daar en toen ontdekte ik dat ik me thuisvoelde op het podium, ik wilde meer!  

Vanaf eind jaren tachtig speelde ik diverse rollen bij EvanEE theatergroep in Zeist (waar ik woonde). Omdat ik in de loop der jaren veel gereisd heb, en heel veel verhuisde, kwam het er niet van me aan te sluiten bij een theatergroep. In 2008 kwam ik via Ermelo in Putten terecht en in 2010  introduceerde Toon Hollanders mij bij Theatergroep Spiegel. Ik kwam om te ‘kijken’ maar werd gelijk aan het werk gezet (en zo hoort het ook). Ik voelde me er gelijk erg thuis. Al snel mocht ik meedoen aan het sinterklaasstuk ‘Sinterklaas ging uit fietsen’. Geweldig! Daarna volgden er nog rollen in Kindervoorstellingen en mocht ik een ‘over de top’ vrijgezelle bovenbuurvrouw spelen (een op het lijf geschreven rol eigenlijk haha) in The Odd Couple’. In maart 2015 had ik een grotere, serieuze rol in Pirandello’s  ‘De Bankschroef’. 

Hoewel ik nu verhuisd ben naar Amersfoort, blijf ik toch nog vervlochten met het Ermelose Spiegel. Een fijne groep waar hard gewerkt wordt, maar waar humor en ontspanning minstens zo belangrijk zijn. Geen wonder dat ik toch altijd weer later thuiskom na de repetities dan de bedoeling is, het is veel te gezellig. Kortom.. topgroep!

Tot ziens?!

Carmen Nichting

Speellijst :

  • 2017 De keizer verveelt zich : De keizerin
  • 2015 Muizenissen & Marsepein : Mollie van de Molen
  • 2015 Theatergroep Spiegel speelt Pirandello / La Morsa ( De Bankschroef) : Gulia
  • 2014 Groeten uit Spanje : Ellen
  • 2013 Spoorloos : Piet
  • 2013 The Odd Couple : Gwendolyn Pigeon
  • 2012 Koning Arend verveelt zich : De Koningin
  • 2011 Sinterklaas ging uit fietsen : De secretaresse